Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

sobota 28. června 2008

IRSKO - Geovylet Skarries - ostrov

Za Souckovi napsal Janik
Fotecky jsou ZDE a kratka videa ZDE a ZDE.

28.06.2008
Dnesni vylet po pokracovanim vyletu ze 17.05., kdy jsme kvuli prilivu neztihli dojit na ostrov a vyzvednout si poklad. Nejnizsi odliv mel nastat ve 12 30 hodin. Na vylet jsme vzali jeste Katku a Petra (dale jen Vankatovi:-))
Vyrazime z domova okolo 11 hodky smerem na Swords, ke vyzvedavame Vankatovi a valime to smerem na Skarries. Pocasi nam nepreje, poprchava a je zatazeno. Auto jsme zaparkovali u plaze a protoze neni casu na zbyt, spechame po odlite plazi. Pri nejnizsim odlivu se nam mela ukazat "cesticka" na blizky ostrov. dle nasich hodinek cas vrcholneho odlivu nastal, ale cesticka se nam neukazala. Tak jsme sundali botky, vyhrnuli kalhoty a sli, tedy jak kdo. Vicky misty plavala:-)) Brodili jsme tak 100 m a byla po vyse kolen (jak komu). Voda nebyla ani moc studena, jako mokra a slana:-)) Na druhem brehu jsme se obuli a hura za pokladem. Museli jsme spechat, aby nas voda na ostrove nezavrela, rozdil hladin je 4 m. Ostrov je cely porostly vysokou a hustou travou a tak byla chuze trosku narocnejsi. Z ostrova se nam na naskytly nadherne pohledy na pevninu a na more. Jsou tu jeste dalsi dva ostrovy, jeden v dali s majakem a druhy cca 1 km daleko. Sidli zde hodne ptaku a dokonce jsme vyrusili zajicka. V mori jsme videli 2 lachtany. Poklad jsme nasli snadno, byl ukryt na samem konci ostrova:-)) Vyridili jsme tu nutnou administrativu a hura zpet, tentokrat jsme sli po kamenite plazi ostrova. Protoze jsme ze moc dlouho na ostrove nezdrzeli, tak se hladina vody moc nezvedla. Prebrodili jsme zpet na pevninu a radne si vychutnavali nas uspech.
Obed jsme si dali u Maria - ozkousene take a way. Meli jsme fish and chips, ktere jsme si chteli snist na plazi, ale dest nas vyhnal do auta. Po obede jsme se vypravili do blizkeho parku se zamkem a ruzovou zahradou, ktera uzane vonela. Byla vice jak 120 let stara a tech ruzi .... Nasbirali jsme si trochu lupinku z kvetu:-)) abychom si odnesli trosku te vune domu. Jeste jsme tu nasli par pokladu a vyrazili smerem domu.
S Vankatovymi jsme se rozloucili na benzince u Swords a smerovali jsme k domovu. Jeste jsme se zastavili na miste, kam casto chodi lide krmit labute, je zde jeden poklad (bohuzel jsme ho nenasli).
Dnesni skore je 5:1. Vylet na ostrov se vydaril, nakonec i to pocasi vyslo (kdyz jsme byli na ostrove, tak neprselo, obloha se protrhala a chvilkami svitilo slunicko:-)))