Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

úterý 8. června 2010

Promoce asistencnich psu


Okolo 20-teho kvetna nam do emailove schranky vletla pozvanka na "predani asistencnich psu" jejich panicku, se kterymi budou tvorit tym. Tato akce se kona jiz po 10., ja osobne se budu ucastnit poprve (Martin bude na dobrovolnicke praci u Benedikusu na Vysocine - prace slechti, manageru nevyjimaje :-))
Ze staniku jsem vytahla letnejsi obleceni a hura smer Tremosna, kde se predani konalo. Prijela jsem s mirnym (5-ti minutovym) zpozdenim, coz nebyva mym zvykem, ale nejak me zlobilo otevirani garazovych vrat, no proste to neslo otevrit.
Usadila jsem se do zadnich rad a pozorne naslouchala pani moderatorku. Nejdrive byla predstavena spolecnost Pomocne tlapky, jeji predstavenstvo, dozorci rada, podekovani trenerum, kteri se venuji denne vycviku asistencnich psu. Pak se pristoupilo k jiz avizovane promoci. Bylo predano 11 asistencnich psu svym panickum, ti podekovali jejich vychovatelum, kteri je meli tzv. na predvychovu - to obnasi psa radne socializovat, naucit ho zakladnim hygienickym navykum (doma se necura atd.), zakladni poslusnosti (chuze na voditku, sedni lehni, ...) Jednoduche to rozhodne neni :-( Pak se vraci do Pomocnych tlapek a jiz je pripravovan trenerem na svou budouci ulohu.
Pak prisla na radu kapela Cechomor, ktera podporuje Pomocne tlapky jiz dlouho. Byl to temer komorni styl, male publikum, vsichni nadsene tleskali, prijemna atmosfera, ... vaham co napsat, jednoduse a vystizne receno SUPER. Nasledoval pripitek a rautik.
Co se mi honilo hlavou pri ceste domu? Rozhodne jsem stravila prijemne odpoledne, mnohym pritomnyn problemy "zdravich" lidi prijdou nicotne a jeden detsky usmev je nadevsechno botatstvi.
Kdo docetl az sem a ma jeste chvilku cas, pustte si tento prispevek

O promoci asistencnich psu informovala Ceska televize, ZDE je zaznam, pustte si to od 20 minuty a 50 vteriny

neděle 6. června 2010

Vylet na Kozel


Pred 14 dny jsme si v nedeli udelali vylet na blizky zamek Kozel. Duvodu proc zrovna Kozel je nekolik: mame to par kilometru, slunicko krasne svitilo a Vicky s Janikem tam nikdy nebyly.
Zaparkovali jsme pod zamkem a vydali se pres krasne upravene zahrady k zamku. Na rybnicku plavali kachnicky, ktere krmili kolemjdouci navstevnici. Zamek i prilehle zahrady s rybnicky (Vikousek si v jednom letos poprve zaplavala) jsou velmi pekne udrzovany. Kratce zastrizene travniky, upravene kvetiny (ruze jeste nekvetou), vsudepritomna vune rozkvetlych ruznobarevnych rododrendronu, to je letni kompozice romantickeho zamku Kozel.

Fotogalerie bude doplnena co nejdrive :-)