Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pondělí 16. listopadu 2009

Spinning pro Pomocne Tlapky

Fotografie z akce jsou ZDE.

V sobotu 31.10.2009 se ve Fitcentru Olgy Sipkove v Kongresovem centru konal 6-ti hodinovy spinningovy maraton. Kdyz jsme obdrzeli pozvanku, tak jsme nevahali ani minutku a prihlasili se :-)) Penizky za vstupne a vytezek z prodeje krasnych tricek se spinningovou tematikou pripadl "Pomocnym Tlapkam" (vice o jejich cinnosti se doctete ZDE ), pejskum a jejich trenerum.
Pred 12 hodinou se sesla parta lidi - spiningovych nadsencu s dobrym srdcem. Jelo se v tymech, ale nasli se i taci, co 6 hodin slapali do pedalu sami - klobouk dolu, byla to fuska.
Jako prvni na kolo z naseho tymu Pomocnych Tlapek nasedl Martin, po hodine a pul jsem ho vystridala ja, pak jel nejmladsi ucastnik - 11-ti leta Hanicka. Hanicku stridal Petr, oba se drzeli statecne (nikdy na spinningovem kole nesedeli a presto slapali 45 minut). Nakonec nasedla Magda a ta jela az do konce. Protoze se nasi instruktori take menili, tak jsme zazili ruzne styly, rozdilnou narocnost jizdy ...
Nejvice si to uzivala Vicky, kterou jsme meli sebou. Zatimco my slapali do pedalu, ona se mazlila s kazdym kdo si ji chtel pohladit - to byl jeji ukol "mazlit se". Taak rada ho plnila, neflakala se:-)) Bylo to pro ni narocne a tak ke konci polehavala. Ale kdyz nekdo prisel a zacal ji hladit, byla opet plna energie:-))
Hanka s Petrem a asistencnim psem Alanem vsem predvedli, jak muze takovy asistencni pes pomoci cloveku upotanemu na invalidni vozik. Alan predvedl - sundani ponozky, otevreni dveri, podaval zvonici telefon, ... Prave kvuli vycviku takovych to psu jsme "mucili" sva tela.
Hlavnim ukolem teto akce bylo podporit dobrou myslenku Pomocnych Tlapek a ten byl na 100% splnen.

Skoricovi snecci s mandlemi

Nemam rada necekane navstevy, ale kdyz se ohlasi alespon hodinku pred prichodem, tak je cas vyrobit neco sladkeho. Tyto sneky vyrobite snadno a rychle a ingrdience ma vetsinou kazda hospodynka doma (pokud ne, tak lze improvizovat, ve fantazii se meze nekladou:-))

Příprava: 20 minut + 15-20 minut pečení
Ingredience
400 g listového těsta, 2 hrsti mandlí, 2 lžíce třtinového cukru, 1/2 lžičky skořice, 1 vejce
Na polevu:
1 bílek, 1 lžíce citronové šťávy, 100-125 g cukru moučka, kapka potravinového barviva
Postup
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na obdélníkový plát silný asi 2-3 mm o rozměrech cca 25 x 40 cm. Dvě hrsti loupaných mandlí nasekáme nadrobno. Těsto potřeme vejcem, posypeme třtinovým cukrem smíchaným se skořicí a částí nasekaných mandlí.
2. Obě delší stany přeložíme nadvakrát směrem do středu proti sobě a pak přeložíme přes sebe. Povrch rovněž obalíme zbylými mandlemi s cukrem. Potom nakrájíme na 1cm plátky a každý plátek rukou nebo válečkem zploštíme a upravíme do tvaru srdíčka. Možno i zatočit jako roládu.
3. Pečeme při 180 stupních na plechu vyloženém pečicím papírem asi 15-20 minut dozlatova, stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Mezitím smícháme v misce suroviny na polevu, do které pak namáčíme konce srdíček. Necháme zaschnout na mřížce a podáváme.
Tip
Plát těsta můžete posypat i sezamovými semínky, nasekaným sušeným ovocem apod.