Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pondělí 16. listopadu 2009

Skoricovi snecci s mandlemi

Nemam rada necekane navstevy, ale kdyz se ohlasi alespon hodinku pred prichodem, tak je cas vyrobit neco sladkeho. Tyto sneky vyrobite snadno a rychle a ingrdience ma vetsinou kazda hospodynka doma (pokud ne, tak lze improvizovat, ve fantazii se meze nekladou:-))

Příprava: 20 minut + 15-20 minut pečení
Ingredience
400 g listového těsta, 2 hrsti mandlí, 2 lžíce třtinového cukru, 1/2 lžičky skořice, 1 vejce
Na polevu:
1 bílek, 1 lžíce citronové šťávy, 100-125 g cukru moučka, kapka potravinového barviva
Postup
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na obdélníkový plát silný asi 2-3 mm o rozměrech cca 25 x 40 cm. Dvě hrsti loupaných mandlí nasekáme nadrobno. Těsto potřeme vejcem, posypeme třtinovým cukrem smíchaným se skořicí a částí nasekaných mandlí.
2. Obě delší stany přeložíme nadvakrát směrem do středu proti sobě a pak přeložíme přes sebe. Povrch rovněž obalíme zbylými mandlemi s cukrem. Potom nakrájíme na 1cm plátky a každý plátek rukou nebo válečkem zploštíme a upravíme do tvaru srdíčka. Možno i zatočit jako roládu.
3. Pečeme při 180 stupních na plechu vyloženém pečicím papírem asi 15-20 minut dozlatova, stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Mezitím smícháme v misce suroviny na polevu, do které pak namáčíme konce srdíček. Necháme zaschnout na mřížce a podáváme.
Tip
Plát těsta můžete posypat i sezamovými semínky, nasekaným sušeným ovocem apod.

Žádné komentáře: