Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

sobota 20. června 2009

IRL - Svetovy sampionat v poulicnich predstavenich


Od 18. d0 21.06. se v Dublinu na Merrion Square konna svetovy sampionat v poulicnich vystoupenich. Nahlednout na program sampionatu muzete ZDE. Nenechali jsme si to ujit a vyrazili jsme s Petrou a George a nasi Vicky. V parku a jeho okoli bylo 8 mist, kde se predstavni konala. My jsme videli akrobaticke predstaveni Australana Ashera Tea. Lezl na plechovky, ktere si stavel na sebe, zongloval na vrcholu plechovek s nozi, predvadel ruzne formace s "cervenym dablem" - nektere byly mirne eroticke:-)) Publikum jej nalezite odmenovalo potleskem a i nejakymi drobnymi penezi do jedne z plechovek:-))
Na dalsim miste pak "silna Betty Brawn" si prehodila asi 80 kilogramoveho pana jen tak pres rameno, jako by vazil 10 kg. Sve vystoupeni pak zakoncila vzeprenim dvou muzu zavesenych na tyci (takova ziva cinka vazici asi 160 kg).
Vikouska to moc nebavilo, vsude bylo hodne lidi a odpadku, ktere ji lakaly k ocuchavani. V jedne z hospudek jsme si dali pivo a rozloucili jsme se Zrzavymi a jeli domu.

čtvrtek 18. června 2009

IRL - Prochazka po plazi


Fotogalerie je ZDE
Na ctvrtecni odpoledne nas Martin vylakal na blizkou plaz. Pocasi bylo sice vselijake, chvilkama prselo, chvilkama svitilo slunicko ... prave irske aprilove pocasi, kdy je tezke se rozhodnout - jit ven, pockat, bude prset behem pristich minut anebo bude foukat silny vitr???
My jsme se ale dobre oblekli a vyrazili. Byl odliv, sbirali jsme musle, Vikousek se honil za tenisakem a trosku si zaplavala v mori. Celou dobu naseho prochazkovani po plazi zrovna svitilo slunicko:-)) Vsichni tri jsme byli spokojeni a radne jsme si to uzili - Vikousek se vyvencil, ja mela musle a Martin? Ten byl rad, ze je opet s nami.

středa 17. června 2009

Seafood Chowder


Ingredience
2 lzice masla, 1 pokrajena cibule, 2 vetsi brambory - nakrajene na kosticky, 1 bobkovy list, 4 lzice daru more - garnat, krevety, jakekoliv maso z morske ryby, 10 dkg celeru, 1 dcl mleka, 1 dcl smetany, rybi vyvar, sul a pepr, petrzelka na ozdobu

Postup
Na panvi roztavime maslo a osmazime cibuli. Pridame brambory a bobkovy list, dary more a celer, restujeme asi 8 minut. Pak pridame mleko s rybim vyvarem (muzeme nahradit kurecim vyvarem), privedeme k varu a pomalu varime, nezapomeneme obcas promichat. Vyjmeme bobkovy list, dary more a vse radne rozmixujeme, pridame smetanu a pomoci mixeru vytvorime polevku o kremove konzistenci. Vratime maso a dary more zpet do polevky a muzeme servirovat.
My jsme si tuto polevku velmi oblibili, tak doufam, ze Vam bude take chutnat.