Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pondělí 11. srpna 2008

IRSKO - Vikend ve Wicklow mountains

Za Souckovi napsal Janik, autor fotek je Martik.

Na patecnim pive jsme domluvili podrobnosti vyletu a sraz stanovili na 9:30 hodin u nas v Templeogue. Jako prvni doralila Bara s Monikou taxikem, protoze jim ujel bus pred nosem. Postupne jsme se slezali "jako svabi na pivo" a po 10 hodine jsme byli v kompletni sestave. Vyrazime tremi auty: Souckovi - dva dospelaci, jedna fenka; Zrzkove - Petra s Georgem; Lucka s Jirkou; Byba s Peterem a Bara s Danielou.
Cestou nakupujme jeste zasoby piti, prevane piva a burtiky, tedy pokud se takto daji nazyvat "tluste praky z Lidlu", tyto se nejvice podobaji nasim ceskym a nejsou spatne na opekani:-))
Po nakupu jedeme na jiho-zapad od Dublinu. Auta parkujeme u lesa a vyrazime na kopec. Muzeme jit po asfaltce nebo po cestickach, volimi cesticky. Misty se nam ukazuje Dublin v cele sve krase:-)) jedna velka "placka". Nastoupali jsme jeste nejake ty metry na vrchol - k vysilacum, ktere jsou videt zkoro z kazdeho mista v Dublinu (dobry orientacni bod), odtud se nam naskytl mnohem zajimavejsi pohled. Byl videt cely Dublin a blizke okoli. Pristav s ostrovem Howt, plaze i prumyslove zony, to vse patri k Dublinu. Pokracujeme od vysilacu k pokladu. Neodolal nam :-)) V blizkosti, cca 2 km je jeste jeden a tak nase dalsi kroky ridi GPSka. Mraky se stahuji a tak po male pauze na "velke" jidlo a pivko z plechu vyrazime k pokladu vzdalenem cca 900 m. Dohledavame za deste, respektive hleda Martin a ostatni se schovavaji pred destem za velikym kamenem. Pripisujeme si dalsi ulovek a vracime se k autum.
Pokracujeme dale do hor po uzkych silnicich. U peknych scenerii delame zastavky a vsichni horlive foti, nejvice Martik svym novym "milackem":-))
Dalsi prochazka nas cekala k nedaleke hore, cca 5 km vzdusnou carou pres jeden poklad. Poklad byl rafinovane schovan, nalezen - potesil nas a my pokracujeme k nedalekemu vrcholku. Cesta misty vede pres raseliniste, pro turisty je tu z prken udelan chodnik. Nase Vicky si to ale straduje pres bahynko:-)) misty zapadava po brisko. Potkala tu kamaradky ovecky, chtela se pratelit, rozebehla se za nimi, ale utekly ji:-(( Na vrcholku hodne foukalo, tak jsme se podelili o cajik z termosky a o piva a vydali se tou samou cestou zpet. Prochazka to byla prijemna, pokne jsme si popovidali a tesili se na vecerni grilovani.
Nase stany jsme rozlozili v mistnim kempu za cca 28€ pro dve osoby, auto a stan. K veceri jsme si ugrilovali parecky, popijeli jsme pivo a vino. Zabava se rozjela a brzdili jsme okolo pulnoci, abychom nerusili ostatni kempare:-))

Druhy den po snidani a baleni nasich obydli jsme vyrazili na Britas Bay. To je plaz, kde se bezne Irove koupaji.