Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

sobota 19. prosince 2009

Pripravy na vanoce


Letosni pripravy na vanoce u nas probihaly, no jak bych to nejlepe napsala ... "poprve normalne???". Jsou to nase prvni "normalni" vanoce. Ty prvni jsme stravili v hotelu v Praze, druhe v Thajsku a ty treti v Irsku. Konecne doslo (tedy snad) na poklidne vanoce v domacim duchu. Ale ... Martin je pracovne hodne vytizen, coz me a Vikouskovi nevadi. Peceme cukrovi, uklizime, pravidelne vencime, planujeme vanocni svatky. Jednou vetou si to snazime uzivat.

pátek 18. prosince 2009

Vicky a kastrace


Tentokrate jen kratky zapis o nasi Vicky.
1.12. jsme ji nechali na klinice vykastrovat, chudacek. Za dve hodiny po zakroku uz ale byla doma, na hlave mela limec, aby si stehy lizanim neposkodila. Byla unavena a tak cely den spinkala. Oblekla jsem ji Martinovi tricko a tesne nad zadeckem jsem udelal uzel, aby jsi ho necourala. Prikryla jsem ji dekou aby ji nebyla zima.
V noci jsem si s ni uzila. Proplakala celou noc, knucela, mrucela a ja nemohla spat. Nastesti v pul pate rano unula, asi ji unavilo knuceni a dozadovani se pozornosti. Tak jsme nejak obe preckali noc a druhy den to uz bylo lepsi. Rychlovkove jsme se chodili vyvencit a hura domu do teplicka. Skoro cely tyden hodne spala a zadnou noc uz neplakala.
Myslim, ze jsme to celkove zvladli. Dnes uz je Vikous jako rybicka, dovadi jako drive.

Par fotecek z tohoto obdobi najdete ZDE

čtvrtek 17. prosince 2009

Psi dovadeni


Fotogalerie k tomuto zapisu jsou ZDE
Temto zapise bych Vas chtela seznamit s jednou prima smeckou. "Particka" dvou kluku (Argo a Murphy) a ctyr holek (Timy, Eimy, Hany a Zuzana) mi dela spolecnost temer kazdy vsedni den v dopolednich hodinach. Bydli na okraji Plzence a vencit se chodime na kopec pod mistni hrbitov. Kdyz nejsou velke mrazy, tak jim hazim micek, ktery mi prinaseji zpet. Nejvetsi uspesnost v ukoristeni micku ma Eimy a Argo, ale i ti ostatni se snazi. Obcas beru se smeckou i nasi Vicky, tak to se mi jich pak mota kolem nohou sedm, to je pak srumec ...

Ze zacatku jsem mela problem jednoho od druheho rozeznat, vsichni jsou to cerni labrousove (kluka od holky poznam bezpecne:-)) Kdyz jsem s nimi na kopci, tak to neni problem, ale pri zavirani do kotcu je to uz horsi. Timy a Eimy bydli spolecne a Hany by rada byla s nimi. Takze se mi vzdy stane, ze z jednoho kotce na me koukaji tri cerne hlavy a ja musim jednu vybrat - nejlepe Hany - a zavrit ji do vedlejsiho kotce. Ja taky koukam, Timy poznam bezpecne, Eimy a Hany se najednou zdaji byti stejne. Po kratkem vahani jednu vybiram a zaviram ji vedle. Myslim si, ze jsem vybrala tu spravnou, ale casto me Hanicka (dcera majitelu smecky) vyvede z omylu.
Aby se mi nepletlo kde kdo bydli, tak mi na kotce vyrobili cedulky:-))
Tehle sest cernych pratel me vita a tesi se na venceni. Jejich radost je nakazliva a zahreje kazde srdicko.

úterý 15. prosince 2009

Vanocni trhy v Plzni


V sobotu 05.12.2009 odpoledne jsme se vydali do centra Plzne okouknout Vanocni trhy. Tradicne se konaji na namesti Republiky a to od 30.11. do 23.12. Jiz z dalky nase nosanky vabila vune sladkych trdelniku obalenych ve skorici ci s nutelou, prazenych orisku a bramborovych spiralek. Nabidka k naplneni brisek byla pestra. Jeden stanek nabizel vyrobky "ceske zabijacky" - tlacenka, jitrnice, jelitka, ovarek s krenem. Jinde byla specialita halusky s brynzou ci nudle na "cinsky zpusob". U nas to ale na plne care vyhrala klobasa s horcici a chlebem:-))
Tak jsme si to krasne uzili, utratili nejake penizky, vanocni atmosfera nas uplne pohltila.

pondělí 14. prosince 2009

Novinky na EveryTrail - zaznamy tras

Tento kratky prispevek ma za cil Vam zpetne prinest moznost podivat se na fotografie z nasich vyprav po Irsku. Server EveryTrail stale zlepsuje moznosti sveho portalu, novinky a prijemnost ovladani nas to primely prinest tento Odkaz.