Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pátek 19. prosince 2008

IRSKO - X-mas party


Za Souckovi sepsal Janik, fotil Martik.

18.12.2008

Jako mnoho firem, tak i my mame firemni Christmas party. Rezervaci mame na 18:30 v restauraci v "kostele". Je to opravdovy kostel predelany na restauraci a bar. Atmosferu dokresluji prekrasne varhany.
Lucka a Sergio byli prvni, pak jsem prisli my a asi nakonec Petr s Katkou. Objednali jsme si predkrmy, polevky a hlavni jidlo. Po pripitku pronesl "nas pan reditel" rec a predali jsme si darecky. Sefkuchari se nase vecere povedla. Muzska cast mela steaky, Katka rizoto, Lucka morskeho dasa a ja lososa. Vsichni jsme si pochutnali a jeste jsme dali zakusek. Dobre jsme se bavili, po zaplaceni jsme se jeste cestou na vlak zastavili v irske hospudce, kde nadherne hrala ziva hudba. Domu jsme dorazili okolo pulnoci.

pondělí 15. prosince 2008

IRSKO - X-mas market


Za Souckovi sepsal Janik, fotil Martik.

13.12.2008

Po predchozi domluve jsme se sesli s nasimi prateli Zrzavymi, Mitruskovymi a Milou na "vanocnim trhu". Osobne jsem se tesila, protoze mam vanocni cas rada. Kdyz si vzpomenu na takovou atmosferu Prahy, stanky s ruznymi vecmi treba i tretkami, vune pecenych kastanu, trdelniku, teple medoviny a svarakcu ... óóó... tak to tu opravdu neni. Tak ale nevadi, jsme jinde a jsou tu jine veci. Trhy jsou situovany na vode, tedy na molech a je tam radna zima. Stanky nabizeji podobny sortiment jako v Praze, jen jsem nevidela zadne vanocni ozdoby, ani rezane ci sklene. Stanek se svarenym vinem a nemeckymi klobaskami se vsak prehlednout nedal:-)) Martik si dal klobasku, ja svaraka. Moc se mi tam libila jedna rucne pletena cepicka a zadnou jsem nemela, tak stacilo vytahnout z penezenky 10€ a byla moje :-))
Pak jsme sli do hospudky se ohrat. Pivo, kaficko, nealko ci alko, dle chuti kazdeho do nas padalo. Pred 23 hodinkou se ozvali nase briska, ze by se do nich neco maleho, tepleho veslo ... Burger King to zjistil. Pak uz nastal cas bezet na posledni bus, ten jsme dobehli jen tak tak. Doma nas vitala Viky s kukucem rikajicim: "Tak kde jste? Bych sla na prochazku ..."