Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

sobota 14. března 2009

IRL - North Bull Island


Za Souckovi sepsal Janik, Martinova fotogalerie je ZDE.

14.03.2009
Po pozdnejsim probuzeni (sli jsme pozde spat) a po snidani jsme se vypravili na blizky ostrov pro trochu pisku, ktery jsem chtel primichat do pudy k palmam, ktere mam pred domem v kvetinacich.
Cestou jsme si protahli sva telicka na masaznich strojich, ktere jsou nainstalovany na nabrezi. Na plazi foukal tak silny vitr, ze se pisek val a tak Martin nefotil. Vikousek se proplavala v mori, zaaoprtickovala si, ja si zatim nabrala asi 3 kg pisku:-)) nasbirala par muslicek a vyrazili jsme domu. Cesta na ostrov a zpet nam zabrala asi 3 hodiny - pekne jsme se prosli. Jeste jsme se cestou zatavili v nasi oblibene "rybarne - Beshoff Bros" a koupili si polevky s lososem a krevetami a jednu tresku s hranolkami. Doma jsme si pak poradne pochutnali:-))
Odpoledne jsme jeste zasli do naseho parku, Martin si vzal sve golfove nacinicko a Vikousek mu nosila micky:-))

IRL - Prichod jara


Za Souckovi sepsal a fotil (mobilnim telefonem SE 910) Janik, fotecky jsou ZDE.

13.03.2009
Po pracovni dobe jsem sla s Vikouskem jako vzdy do parku. Po aportkovani jsme se asli podivat do arboreta a tam to byla uplna pastva pro oci. Uz asi 14 dni nam tu krasne kvetou narcisky, hyacinty, krokusy a stromy, zacinaji tulipany ... Tak me napadlo Vikouska s tou nadherou vyfotit.

středa 11. března 2009

IRL - Geo lov, tuleni


Za Souckovi sepsal Janik, Martinova fotogalerie je k nahlednuti ZDE.

07 - 08.03.2009
Predloved pocasi pro Dublin na dnesni den - sobotu nerika nic prevratneho - tedy oblacno, spise zamraceno, obcasny dest, teploty okolo 10 st. Tedy nic moc. Po poledni vyrazime na nas oblibeny poloostrov Howth. Na jedne z plazi mame jeste nenalezeny poklad, tak jdeme pro nej. Chvilku hledame pristupovou cesticku k plazi, ktera je mezi rodinnymi domy - spise vilami:-)) Poklad jsme nasli rychle a snadno. Byl zrovna vrchol odlivu a tak byla plaz plna zajimavych musli, bylo z ceho vybirat. Martin fotil Vikousek, jak se prohani po plazi, taky se trosku proplavala v mori a potapela hlavu:-))
Z plaze jsme zamirili k pristavu. Mame tu jeden "multi" poklad, ktery jsme zacali hledat loni v prosinci. Ani tentokrate nedoslo k nalezeni, byli jsme na spatne strane hraze. Nevadi, priste. Cestou zpatky k autu nakukujeme do rybarskych obchudku, co maji za sortiment. Losos, takove pekne kousky nebo tresky ... az nebudu vedet co varit, tak si tu koupime certvou rybu, s bramborem, ... ooo to bude basta:-))
Videli jsme hloucek lidi, tak se divaji do more a neco pozoruji, tak jsme se sli podivat ... aaa rodinka tulenu. 4 dospelaci a 2 miminka. Vikousek je pozorovala, chvilkama asi chtela za nimi, ale pevne jsem ji drzela. V blizkem obchode si za €2 koupita balicek ryb a muzete tulene krmit. Jsou uzasni, takovy legracni. Ocickama pozorovali sve obecenstvo, vyhlizeli nejakou tu rybicku a kdyz letela do vody, tak se na ni vrhali. Nedky to byl boj :-)) Nebudu Vam je popisovat, podivejte se na ne do fotogalerie. Byl to pro nas neobycejny zazitek a verime ze to nebylo nase posledni setkani s tuleni.
V nedeli jsme se vypravili na jinou plaz v Portmarnocku (fotecky jsou ZDE). Kdyz jsme na ni byli minule, tak foukalo tak silne, ze po 1 minute jsme se rozhodli jet pryc, to se fakt nedalo:-(( Tentokrate take foukalo, ale ne tak hrozne. Na plazi jsme si lovili casti jedne multinky, ale vysledek nam nejak nevysel. Ani prepocitani nam nepomohlo, tak tentokrate tedy smula, zadny poklad ... ale pekne jsme se prosli, Vikousek se vybehala, zaplavala si v mori a ja nasbirala neobycejne krasne musle (take jeste nemam). Vikend se nam vydaril, tak uz se tesime na ten dalsi:-))

pondělí 9. března 2009

Mazanec


Za Souckovi vyrobil a sepsal Janik, Martovo fotky jsou ZDE.

07.03.2009
Protoze se kvapem blizi Velikonoce, jala jsem se zkusit mazanec. Vzhledove se povedl a chut - moooc dobre. Tak snad se povede i na "ostro".

neděle 8. března 2009

Burger party


Za Souckovi sepsal Janik, fotogalerie mistra kuchare a fotografa v jedne osobe je ZDE.

01.03.2009
Po 17 hodine otvirame dvere a navsteva - manzele Zrzavy vchazeji:-)) Prisli na "burger party", kde mistrem kucharem je Martin. Poctive trenoval (meli jsme burgery asi 3 krat a porad je vylepsoval). Pred pripravu na veceri jsme si dali nekdo kaficko a nekdo pivecko - krapanek poklabosili. Pak jsme se vsichni presunuli do kuchyne. Vsemu sefoval Martik - rozdeloval ukoly a pak burgery skladal. Maso, hranolky, zeli, rajcata, cibule, ... majoneza, sweet-chilli ... kdo si co pral mohl mit ve svem hamburgeru. Vysledkem byly mega burgery, na ktere skoro nesla otevrit pusa:-)) Byly tak dobre, ze jsme dali jeste jedno kolo. S nacpanymi brisky jsme jeste posedeli nad citronovou becherovkou - mimochodem me osobne zachutnala a to klasickou becherovku nemuzu ani citit:-))
Akci za Souckovi hodnotim jako velmi povedenou a tudiz bude opakovana. Pratele, teste se.

Peceme chleba


Za Souckovi sepsal a vyrabel Janik, fotil Martik - minigalerie je ZDE.

01.03.2009
O 7:30 hodine mi budik signalizuje, ze je cas zadelat na chleba. Akce tedy zacina jeste v pyzamu - kvasek a zadelavani testa. Pece se z celozrne mouku a pridavam slunecnicova a dynova seminka. Zatim vse probiha dle receptu. Testo davam kynout k topeni a zalezam do perin. Za hodinku regulerne vstavam, kontroluji testo - krasne kyne. Po snidani davam bochanek do "rice cookeru" - tedy do zarizenicka, kde bezne pripravuji ryzi. Vecicku jsme si privezli z dovolene v Thajsku a je to uzasna vecicka. Po hodine peceni vyndavam pecinek chleba. Jeste mirne teply jej krajime a mazeme slanym maslem. Chutnal znamenite a neztihl ani okorat:-))