Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

středa 10. září 2008

IRSKO - Northern Ireland

Za Souckovi sepsal Janik, fotky poridil Martik.

07-09.09.2008
Kooonecne doslo i nasi vytouzenou dovolenou, jupiii:-)) Jo, jo, stale jsme ji odkladali. Chteli jsme jet pod stan, ale vetsina campu uzavira svuj provoz na zacatku zari a zbyle po puli zari, tak byl mozny jen tento tyden. Sbalili jsme si vse potrebne a vyrazili. Bohuzel predpoved pocasi byla spise horsi, ale s tim se tu musi pocitat.
V nedeli tedy vyjizdime z Dublinu smerem na sever do Belfastu. Diky hledani pokladu zajizdime na zajimava mista s peknymi vyhledy do okoli, navstevujeme historicky vyznamne nebo strategicke body. V Belfastu si prohlizime centrum mesta, mistni univerzitu, ktera je v historickem arealu. Davame si frapucino v nami oblibenem Starbucksu. U belfastske katedraly se kona vystava fotografii z ruznych koutu sveta. Fotogragove zachycovali typicke situace ci obyvatele z celeho sveta. U nekterych fotografii jsme se hodne nasmali. Nase cesta vedla k jezeru Lochness, kde jsme zakempovali. Po dobre veceri z domacich zasob planujeme dalsi cestu a jdeme spat.
Rano se probouzime do neprijemneho mrholeni. Vypada to, ze predpoved pocasi tentokrat vyjde, a bude radne prset. Pokracujeme stale na sever podel pobrezi, ktere je opravdu moooc zajimave. Misty jsou skaly, jinde pisecne plaze,..... Kdyby neprselo, tak naprosta idilka. Dostali jsme se do mist, odkud je mozne videt Skotsko - a opravdu jsme jej videli (bylo vzdalene cca 16 mil). Kempovat jedeme do vnitrozemi, k narodnimu parku s vodopadem, treky , ... tak se jiz tesime na dalsi den.
Celou noc prselo a rano to nevypadalo o moc lepe. Po snidani, nasackovani veci do auta vyrazime k pobrezi. Pocasi nam nedovoluje navstivit narodni park s vodopadem. Urcite se sem jeste vratime. Jedeme stale na sever a viditelnost je stale horsi. Stojime na utesech, ktere jsou v pruvodcich pospisovany slovy jako: uchvatne, krasne, .... ale my nic nevidime. Zjistujeme jake jsou predpovedi pocasi na dalsi dny a zjistujeme, ze spise jeste horsi. Jsme mokri, Viky se ani nechce z auta, .... a to mame pred sebou jedno z nejkrasnejsich a nejzajimavejsich mist Severniho Irska. Rozhodujeme se vratit domu a dovolenou odlozit na pristi rok asi na kveten ci cerven. V podvecer jsme tedy zpet doma.
Dovolena se moc nevydarila, ale i presto to bylo prijemne odpocinuti od beznych dennich starosti:-))