Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

sobota 18. září 2010

Carmen


17.09.2010 od 19 hodin nas cekal nevsedni zazitek. S Petrou a Georgem jsme meli koupene listky na muzikal Carmen do Hudebniho divadla Karlin, kde jsme pred tim nikdy nebyli. Hlavni roli Carmen hrala Lucie Bila, Katarinu Dasha, starostu Jiri Korn a Garciu Vaclav Noid Barta. Hvezdne obsazeni nas nezklamalo a pribeh se nam libil.

Po predstaveni jsme jeste zasli do divadelni kavarny :-) na pokec.

Vice o muzikale ZDE a zajimave cteni ZDE

pátek 17. září 2010

Hrncirske trhy v Beroune


Vikend 11. a 12. 09 byl zasvecen keramice. U nas v Beroune se poradaly hrncirske trhy. Vice ke cteni ZDE a ZDE a ZDE.

My jsme se sli podivat v sobotu okolo poledne a to bylo namesti totalne "narvane". Co stanek to jiny druh keramiky, ale vse bylo krasne. Martin si dal klobasku, koupili jsme si turecky med, ... a krasnou lampicku na cajovou svicku :-)

čtvrtek 16. září 2010

Bavlnene vyroci


Na 09.09.2010 pripada nase prvni vyroci svatby. Protoze je Martin pracovne hodne vytizenen, tak jsem spolecnou veceri presunuli na 10.teho. Spolecne jsme si pochutnali na veprovych nudlickach na kari s ryzi. Jako zakusek jsem vyrobila dort potazeny marcipanem. Lepe chutnal nez vypadal, bylo to me prvni marcipanove dilo.

Fotogalerie je ZDE

středa 15. září 2010

Verer s Lenkou a Davidem


06.09.2010

Fotogalerie nasich veceri je ZDE

Dnesni den jsme s Martinem obas stravili v Havlickove Brode, Martin pracovne, ja a Vicky vyletove :-) Hnedka po ranu nas dovezl k Lence a Davidovi domu. Doma byla jen Lenka s fenkou rhoderskeho ridgebacka Freyou. Zasly jsme do mesta nakoupit nejake drobnosti, nejake vino navecer a navstivily jsme Davida v praci :-)
Pak jsme si daly lehky obidek a vyrazily jsme do lesa na houby. Freya a Vicky jely s nami. V lese holky behaly navolno a myslim, ze se jim to libilo. Hlavne Vicky, ktera nezaprela ze je labradorka - pri navratu k autu se mnohokrat probehla ohromnou bahnitou louzi. Asi jsem to tusila a mela jsem sebou rucnik :-) Houbicky jsme nasly, ale jen uplne cerstve narostle. Takze to byli fakt prndove.
Na 17 hodinu jsme s Lencou vyrazily autem plnym Oriflame vyrobku smerem Chotebor. Lenca tam licila jednu slecnu a jednu pani. U obou se ji podarilo je promenit a krasne nalicit :-)
Na 20 hodinu jsme meli rezervaci v holetu Lev na Havlicko-brodskem namesti. Nabidka jidel byla siroka, ale nakonec si kazdy vybral. Pochutnali jsme si a pak vyrazili zpet k Lence a Davidovi domu. Prohlizeli jsme si fotky z naseho cestovani po Australii. Spet jsme sli po pulnoci.
Rano jsme s Lenou, Freyou a Vicky vypravili na prochazku - ranni venceni. Bylo uz docela mrazivo, misty byla na poli jiz jinovatka. Holky se pekne probehly a my jsme se pro ranu take dobre prosly. Nasledovala snidani a louceni.
Lenco a Davide, diky za Vasi pohostinnost, radi Vam ji oplatime :-)

úterý 14. září 2010

Netopyri noc na Krivoklate


04.09.2010

Okolo pul seste jsem vyrazila bez Martina (ten zustal doma odpocivat) s nasi pani domaci a jejimi ctyrmi detmi na "netopyri noc" na hrad Krivoklat. Deti si v aute zpivali, slo jim to pekne. Cestou mi ukazali, kde bydli Osmani Laffita; silnici nad kterou letela Petra Cernocka co by Saxana na kosteti a honila 3 uprchle kamarady :-)
Na Krivoklat jsme prijeli brzo, tak si deti zastrileli z kuse a luku, trosku jsme si zaplnili briska dobrotami s mistniho bufetu a od 19 hodin zacala prednaska o netopyrech. Vice o prubehu netopyri noci na Krivoklate se doctete ZDE
Nam se to moc libilo, dozvedeli jsme se zajimave veci, deti si mohli netopyra pohladit a pak je pustit.

Narozeniny Martinovo babicky


28.08.2010

Fotogalerie je ZDE. Omluvte prosim kvalitu nekterych fotek, fotili jsme mobilnim telefonem.

V sobotu jsme se seslo cele pribuzenstvo u babicky doma v Holysove. Doslova jsme se nasackovali do jedne mistnosti (15 lidi, jedna holcicka a jeden pes). Babicka mela pripravene chlebicky a vyborne zakusky, ktere neustale nabizela se slovy: "Vem/te si!"
Mala Natalka si celou dobu hrala s Vicky a pak spolu spinkali, Martin se pak k nim pridal :-) Prijemne jsme si popovidali a domu jsme odjizdeli s vysluzkou.

Cyklo vikend ve Valticich


21. - 22. 08.2010

Fotogalerie je ZDE

Nasim puvodnim planem bylo vyrazit s koly k Bodamskemu jezeru, ale nejak nam to nevyslo a nakonec jsme jeli do Lednicko-Valtickeho arealu. Je to cyklistu raj, krasna krajina propletena cyklo-stezkami, vinice a vina v dosahu, ... co vic si prat? Pekne pocasi a to nam vyslo.
V sobotu slunicko prazilo tak, ze si Martin prismahl oblicej a v nedeli i ruce. Pamatkou mu je "bile tricko" :-) Po cestach i necestach nas provedli poklady. Bohuzel skoro z poloviny jsme byli zklamani urovni, nebo jsme jej vubec nenalezli :-( Bud jsme zhyckani nebo se uroven zhorsila.
Prvni vecer jsme zasli na veceri do Avalonu , kde jsme si pochutnali. Soucasti restaurace je cajovna, tak jsme tam zasli si zarelaxovat. Dali jsme si vodni dymku s visnovym tabakem. Pro me to byl zazitek, protoze jsem to zkousela poprve. Zajimave ucinky, mozna i diky nim jsem nad Martinem vyhrala "damu". V nedeli jsme vecereli ve vyhlasene Valticke rychte Drive jsme ji uz navstivili a byli jsme spokojeni. Tentokrate se to nejak nevydarilo a jeste nas tam malem "sezrali komari". Behem 10 minut na nas utocili, ze jsme si jidlo dojidali v restauraci a ne na zahradce.
Celkove se vylet vydaril, jen jeste dnes mame pamatku na komary v podobe strupu po stipancich.