Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pondělí 6. října 2008

IRSKO - Koncert Jarka Nohavici

Sepsal Janik, fotil Martik.

5.10.2008
Kdyz jsme se dozvedeli, ze Jarek bude opet koncertovat v Dublinu, tak jsme nevahali ani chvilku a rychle zakoupili vstupenky (jedna za 30€).
O pul osme jsme stali pred "Knoflikovou tovarnou" kde se koncert poradal. Je to nove zrekonstruovana budova, pekne ozvucena, s prijemnym zazemym.
Koncert zacal par minutek po 20 hodine. Jarek hral pekne pisnicky, zahral i pro bratry ze Slovenska a pro polske obcany, kterych je v Irsku opravdu hodne. Hral bez prestavky pres dve hodiny a pak jeste pridaval. Na oficialnich strankach http://www.nohavica.cz/ se muzete podivat na fotofrafie z koncertu a mozna nas tam i uvidite. Sedime na balkone v druhe rade priblizne v prostredku:-)) Z Dublinu pokracoval do Corku a pak dale do Ameriky.

neděle 5. října 2008

IRSKO - Konsky trh

Sepsano Janikem, fotil Martik.

5.10.2008
Vzdy prvni nedeli v mesici se na Smithfieldskem namesti poradaji konske trhy. Domluvili jsme se s kamary a v 9:30 hodin jsme se sesli na namesti. Z vypraveni zazitku od kolegy Petra jsme vedeli, ze je to velka "akce" - hodne koni na prodej, kluci se projizdeji po namesti. K nasi litosti to tentokrate tak nebylo. Jooo asi 4 kone a 5 poniku, ale to je vse. Jeden kovar, na ktereho kone stali frontu. Tak jsme sli na kaficko a verili, ze jsme prisli moc brzo. Situace se bohuzel nezmenila ani za 30 minut. Tak jsme si chvilku kone prohlizeli a pak uznali, ze si tuhle akci zopakujeme pristi leto, kdy bude tepleji a mozna dorazi i vice koni.