Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pátek 26. prosince 2008

IRSKO - 26.12.2008 Dostihy


Za Souckovi sepsal Janik, fotil Martik a dalsimi aktery tohoto dne se stala Petra s Georgem.
Fotogalerie je ZDE.

26.12.2008
Po vydatne snidani na irsky zpusob jsme se vydali na konske dostihy na druhou stranu Dublinu do ctvrti zvane Leopardstown. Jiz cestou na zavodiste jsme videli nalehko oblecene muze v kosilich a sakach, mlade slecny a damy treba jen v satickach. My meli rukavice, teple obleceni. Spise naz na modu jsme koukali na to aby nam nebyla zima. Tak jsme teplokrevnym Irkam obdivovali "divoke modni modeli a jejich naboso obute botky".
Kazdy jsme za vstupenku utratili 25€ a hura do viru sazek na viteze ci na umisteni vybraneho favorita dostihu. Ja jsem mela 33 "ecek" v penezence urcene na sazku. Tyhle prasule jsem usetrila, ze jsem 3 mesice chodila do skoly pesky a neutratila je za bus. Je to takove detske setreni, ale protoze svet sazek a gembleni je velmi nejisty, bez notne davky stesti je vyhra v nedohlednu, tak mi pripadna prohra neprijde tak "tvrda".
Bezelo se 7 zavodu, kazdy mel ruzny pocet zavodnich koni a rozdilnou penezitou hodnotu. Hnedka jsme si vsadili na viteze, na kone s cislem "6". Trat byla dlouha 3,6 km. Zacatek zavodu nebyl moc zajimavy, ale jakmile se zavodnici objevili v posledni zatacce a na cilove rovince, tak dav divaku zacal mohutne povrbuzovat sve favority. Nechali jsme se strhnout davem a fandili nasi "6". Odmenou nam byla penezita vyhra, ktera v nasem pripade byla 1,8€. Vsadili jsme si 3 ecka a kurz byl 1,6. Na predposledni zavod jsme si vsadili na vyteze a i na umisteni nasich favoritu na prvnich dvou mistech 10€, kurz byl 1,5. Vyhrali jsme jen na umisteni, odnasena vyhra nas navnadila a tak jsme na posledni zavod vsadili opet na viteze a na umisteni. Tato sazka nam vubec nevysla, jeden z nasich favoritu dobehl predposledni a dalsi asi na patem miste:-(( Vsadili jsme si celkem 10 krat a z 5 krat jsme vyhrali, 5 krat prohrali. V sume nase prohra byla18,30€. Nevadi, odpoledne jsme si uzili, poznali neco noveho a nakoukli do sveta sazkaru ...

IRSKO - 25.12.2009 Vernon Ave


Za Souckovi sepsal Janik, fotil Martik a dalsimi aktery techto dvou dnu se stala Petra s Georgem.
Fotogalerie je ZDE.

25.12.2008
Rano zasel Martik s Vikouskem ven a ja zatim zahajila pripravy na obed. Dnesni a zitrejsi den stravime ve spolecnosti Zrzavych. S Petrou jsme se dohodli na obede, knedlo zelo uzeno:-))
Petra pripravovala predkr - avokado s lososem a prelivem a cerstvym koprem, polevku a houskove knedliky. My pripravovali uzenou kytu a zeli. Jako dezert jsme meli svestkovou omacku, kterou pripravoval George. Martinovi tak zachutnala, ze se rozhodl ji na pristi rok zaradit do naseho vanocniho menu. Na vsem jsme si pochutnali a briska naplnily.
Jeste pred usednutim k obedu jsme "vymenili" darecky. OOO jake mile prekvapeni na nas cekalo, dostali jsme "snidanove tacy", ktere jsou urcene pro snidane v posteli - ooo jak ja se tesim na vikend, to pripravuje snidane Martik...
Na prochazku jsme sli do parku, kde se zkousela Martikova golfova hul. Viky lacna behani za odpalenymi micky musela byt uvazana na chvilku ke stromu.
Vecer jsme se divali na pohadku Cert vi proc, Martin a George mastili hry (predevsim motorky) na playstationu, pak prisly na radu kosticky. Vecer jsme stravili u chlebicku, vanocniho cukrovi, vina, piva a tequily. Spat jsme sli okolo treti rano:-))

středa 24. prosince 2008

IRSKO - Stedry vecer


Za Souckovi sepsal Janik, fotil Martik.
Fotogalerie ZDE.

24.12.2008

Dnesni den ma pro nas dva (vlastne tri) zvlasni privlastek, je to nas prvni Stedry den, ktery stravime "obycejne"- u rodinneho krbu. Jsou to sice nase jiz treti Vanoce v poradi, prvni jsme stravili v hotelu v Praze, druhe v Thajsku na plazi na Ko Lante.
Rano jsme si pospali, pak jsme delali drobne pripravy na vecer, tzn. obstarani ryby a polevky, priprava bramboroveho salatu, drobny uklid aby se Jezisek nelekl :-)) Toto vsechno probehlo, jeste jsme jeli s Vikouskem na plaz se vyvencit - byl vrchol odlivu a pekne vlny. Pocasi bylo pekne, nepriselo, jen kdyz zapadlo slunce, tak se vyrazne ochladilo.
K veceri jsme usedali po 18 hodine, Viki a Mr. Gray jedli spolecne s nami. Pochutnali jsme si na kremove rybi polevce s krevetkami, hlavni chod tvoril salat s dvema druhy morskych tresek a jako zakusek jsme meli brownies se zmrzlinou. To vse jsme zapijeli ruzovym vinem z Chile.
Najednou u nas zazvonil zvonecek oznamujici, ze nam Jezisek neco nechal pod stromeckem. Plni ocekavani jsme rozbalovali darecky. Aaa .... oba jsme nasli neco, co jsme si ve skrytu duse prali, neco praktickeho a neco "na hrani".
Po dareckach jsme se pres Skype spojili s rodici, trosku popovidali a pak uz sli dohajan.
Verim, ze dnesni vecer byl necim zvlastnim a ze se nam trem libil. Opakovani bude az za 365 dni.