Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

neděle 26. července 2009

IRL - Cesta do CZ

20.07. - 22.07.2009
20.07.2009 timto dnem konci nase pusobeni v Irsku. Rano dobalujeme posledni veci a vyrazime smer pristav - Rosslare. Jeste pred nalodenim na trajekt se jdeme "vyvencit" k mori a kratce po 14 hodine najizdime na lod jmenem Oscar Wilde. Umistujeme Vikouska do prislusne klece, dostava cerstvou vodu a svou deku z pelisku.
Plavba trva 20 hodin, byli jsme na lodi o 2 hodiny drive a cca 1 hodinu bude trvat vyjezd z trajektu. Tak douho musi Vikousek vydrzet v kleci. Spolecnost ji delali 2 vetsi psi a 2 mali (jeden z tech malych stale stekal; to muselo Vikouska pekne stvat:-(( Jsou stanovene navstevni hodiny, kdy si muzete psa dojit zkontrolovat, na minutku vyndat z klece a projit se cca 10 metru tam a zpet.
Po ubytovani se v kajute, nasleduvalo prozkoumavani lodi, nakup poslednich suvenyru - koupili jsme Vikouskovi krasnou misku na piti:-)) aby taky mela nejakou vzpominku na svuj pobyt v Irsku. Zasli jsme si na kavu, pak do kina na film Andele a demoni, jeste vecere a pak jsme uz sli spat. Rano jsme navstivili Vikouska, mela ohromnou radost ze nas vidi a vubec se ji nechtelo zpet do klece, ale musela jeste na par hodin.
Ve francouzskem pristavu Cherbourge jsme projeli celnici bez potizi a vydali se smerem pres Pariz, Metz, Mannheim, Nurnberg a Rozvadov do Horsova. Bylo teple a dusne pocasi (pro nas nezvykle) vetrali jsme, i presto se viki "prehrivala". Casto jsme delali prestavky. Ridil Martin. Celou trasu jsme chteli ujet (a ujeli) najednou a tak jsme s Martinovym rodicum prijeli v pul treti rano.

Zaznam cele nasi trasy je zde: Ujeta vzdalenost: 2 264,7 km
Kompletni informace - Way to home 2/2 IRL - CR