Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

sobota 13. února 2010

Zimni poklad


Fotogalerie je k nahlednuti ZDE

Tento vikend travime u Martinovo rodicu na Domazlicku. Jsme po vybornem obede a rozhodli jsme se vypravit na zimni lov pokladu. Martin pripravuje vse potrebne, nalozili jsme Loisu a Vicky do auta a vyrazime. Nas cil je stary zidovsky hrbitov.
Auto parkujeme ve vesnici a vydavame se cestu. Nejdrive jdeme po polni ceste mirne dokopce. My mame snih po kolena, ale nase fenky ho maji po briska :-)) Rucicka na GPS se staci vice a vice doprava a tak opoustime cestu a stoupame lesem vzhuru. Snehu pribyva a hrne se nam do nohavic. Na kopci zjistujeme, ze pred nami je danci obora a ze tudy cesta k cili nevede :-(( Na rozlehle plani je ale pocetne stado danku. Pohled zvirata je to opravdu skvostny.
My se vydavame zpet na cestu a pokracujeme po ni. Obesli jsme kopec a pred nami se objevil hrbitov. Martin si vzal z auta lopatku urcenou na domaci pouziti a hned po par zaboreni so snehu se mu rozlamala. Poklad jsme nasli snadno, i kdyz tu byl nekdo pred par dny, snih stopy zaval. Jsme nadseni, je to nase prvni letosni kes. Uspokojili jsme sva keserska srdicka a hura domu na teply caj.

pátek 12. února 2010

Chlebove karbanatky



Ingredience
750 ml vývaru (nejlepší je masox)
3 vejce
1/2 staršího chleba
15 dkg anglické, nebo uzenky
1 chilli (dodá to pikantnější chuť)
1 cibulečesnek (kolik kdo má rád)
sůl, pepř
strouhanka (nebo škrob)


Postup
Chleba rozdrobíme do mísy i s kůrkou. Zalijeme vlažným vývarem, přidáme najemno nasekanou cibuli, lisovaný česnek,lžičku chilli, na malé kostičku nakrájenou uzeninu, 3 vejce, osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Pokud to je moc řídké přidáme strouhanku nebo škrob. Rozpálíme pánev a smažíme na malém množství oleje.Z této dávky se udělá zhruba 20 placek velikosti dlaně.

Kokosový liker


Snih a mraz vladne venku, mozna prijde vhod tento domaci likerek :-))

Ingredience

2 plechovky slazeného mléka
2 plechovky neslazeného mléka
kokos (jde to i s oříšky)
Rum nebo Whiskey

Postup
Zavřené plechovky se slazeným mlékem dáme vařit do hrnce asi na 2 hodiny, aby lehce zkaramelizovalo.Mezitím nalijeme do hrnce neslazené mléko a nasypeme do něj předem opražený kokos,kokosu dáme podle chuti.Přivedeme do varu a několik minut povaříme aby mléko dostalo kokosovou příchuť. Vše necháme asi 2 hodiny chladnout a pak smícháme a mixujeme,při mixování přilíváme podle chuti rum nebo Whiskey. Nakonec nápoj zcedíme aby v něm nebyly kousky kokosu a sléváme do lahví. Je to výborný likér na Vánoce,podávejte chlazený.

čtvrtek 11. února 2010

Sobotni spinning v Praze


06.02.2010
Cast unorove soboty jsme stravili "v sedle" spinneru. V Praze na Evropske se jel od 12 hodin dvouhodinovy maratonek pro Pomocne tlapky. Jak to vsechno probihalo, kolik se nas seslo si muzete precist ZDE. Autorkou clanku je Mirka, ktera spolecne Hejvym koukala na cely peleton nadsencuz vyvysene casti spinningoveho salu.
Fotecky z povedene akce nalecnete ZDE.

pondělí 8. února 2010

Radeni "cernouska" na snehu


S N I H - slovo, ktere spousta lidi v tomto case sklonuje ve vsech padech:-)) Pro nekoho je to "nocni mura", pro priznivce drive "drevenych prkynek" je to raj. My patrime k priznivcum bezek, ale bohuzel jsme se na ne z ruznych duvodu jeste nedostali :-((
Nase Vicky je primo milovnici snehu a cim vice tim lepe. Na zahrade u rodicu ve Vlasimi, tam radi, beha, hleda pod snehem "buh vi co", pravda, obcas je to aportek. Kdyz jsme prijeli, byla zahrada nadherne bila, beze stop. Vicky doslova protkala svymi cestickami celou zahradu.
Na to, jak to vypada, kdyz "cernoch"radi na bilem snehu se muzete podivat ZDE.
Kdyz je venku, tak kazdeho laka, aby si s ni hral, hazel ji aporty, honil se s ni. Domu se ji nikdy nechce, leda ze by byl cas vecere :-)) Vsak kdyz je doma a ma svou "smecku" pekne pohromade, tak si cas straveny s ni uziva:-)) a my take.