Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

sobota 30. května 2009

Vylet na zapadni pobrezi


Dnesni prispevek bude kratky a bude Vas spise lakat na zapisky z pristich par dnu. Na tento vikend (30.5.) jsme si s prateli naplanovali vylet do irsky poloostrov Dingle, kde hlavnim bodem bude nedelni prechod mistnich hor Brandon Mountain s nejvyssim bodem cca 950 mnm.
Dle vsech doporuceni, prevypravenych zazitku a dostupnych fotografii jde o jedno z nejkrasnejsich mist v Irsku, ktere je ovsem zradne diky rychlym zmenam pocasi vlivem blizkeho Atlantiku. V Irsku nicneznamenajici predpoved pocasi rika (odhaduje), ze bychom meli mit stesti a zazit pri vystupu slunny den, kterych tu do roka je pomerne malo (nekde se uvadi, ze zde prsi az 250dni z roku).

Naplanovany pochod si muzete s nami prohlednout dopredu ZDE, zaznam realne trasy doplnime pote :)

Vzhledem k tomu, ze se nam razantne zvysuje ctenost blogu, rozhodli jsme se i my "pritvrdit" a budeme Vas tedy vice zasobovat. Tesit se muzete na intenzivni zazitky z cestovani po Irsku, Skotsku a na podzim pridame pravdepodobne Indonesii a blizke ostrovni lokality, takze tesit se mate urcite na co.

Zatim se mejte pekne a jdete prosim pristi vikend volit. Kazdy dle svedomi, jedineho koho nemuzeme doporucit je KČSSD. My si to tu v Irsku asi take zkusime (nemuzeme volit ceske zastupce, zato mame sanci ovlnivnit mistni vysledek - no kdy se nam ta sance znova naskytne :)

pondělí 25. května 2009

IRL - Glencree Trek

Doporucujeme zhlednout novinku na nasem blogu: vsechny dokonale zmapovane treky (tury), ktere budeme podnikat najdete v budoucnosti ZDE a prvni vlastovka s nahledem primo v textu clanku je
Ireland Glencree trek at EveryTrail


Fotecky jsou k nahlednuti ZDE.
Slunicko, ktere jsme delsi dobu nevideli, protoze poslednich 14 dni stale prselo, nas vylakalo na mensi trek. Cestou autem jsme si odskocili na jeden novy poklad (doufajic ve FTF), ale byli jsme predbehnuti jiz v noci:-)) mistnim lovcem. Kdyz jsme se vraceli k autu, tak jsme potkali skupinku 3 kaceru, Saly a spol. Prijemne jsme si popovidali s krajany.
Auto jsme zaparkovali a vyrazili po ceste. Smer nam udavala rucicka na nasich GPSkach - smer poklad. Vikousek behala navolno, casto se brouzdala v potuckach a s velkou oblibou se rochnila v bahne. Cesta vyslapana mezi vresy nas vedla pres plane, les na jeden s mensich vrcholu Wicklow Mountains. Protoze v posledni dobe hodne prselo, tak byla cesticka misty rozbahnena a podmacena. Slunicko svitilo jako v lete, foukal prijemny vetrik a tak sme vubec necitili, jak nas paprsky opaluji. To jsme zjistili vecer, jak mame mirne pripalene krky a a ruce:-)). Na nejvzdalenejsim miste od auta jsme se rozhodli jit zpet jinou cestou - dobra volba to nebyla. Sesli jsme z kopcu az k silnici a pak jsme po ni pokracovali neco pres hodinu. Silnice vedla stale mirne do kopce, byla rozpalena, moc dobre se po ni neslo. Bylo to opravdu umorne. Vikouska asi palily tlapicky, pac se tahla a vyadala unavne. Kdyz ale zahledla ovce, tak to najednou ozila a utikala by za nimi:-)) Kdyz jsme tedy dorazili k autu, tak jsme zasli vyplavat a omyt Vikouska do blizkeho potoka. Co jsme zde videli, to se neda popsat:-)) Potok byl "obsazen skupinkami lidi, sedeli na dekach a opalovali se; nechapali jsme - uprostred vresovych plani, nikde nic, jen kopce ... misto aby jeli k nejakemu jezeru nebo rece (kterych je v okoli dost) tak sedi u potoka 50m od parkoviste.
Dnesni vyslap si muzete prohlednout na obrazku nahore, usli jsme 15,8 km asi za 4,5 i se zastavkami.
Po navratu domu jsme si udelali na zahrade podvecerni siestu:-)) Kava, medovnik se zmrzlinou a rozbalovani darecku ...