Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

sobota 20. února 2010

Pohodicka v novem byte


V polovine ledna jsme opustili Stary Plzenec a prestehovali jsme se na okraj Plzne, do casti zvane Cernice. Do detailu stehovani zabihat nebudu, je to stale stejne - "naplnit krabice, premistit do noveho a opet vyprazdnit" :-(( Mame to uz nacvicene, ptotoze se stale nekam stehujeme.
Na to, jak to vypada u nas doma naveceru, se muzete podivat ZDE :-)

pátek 19. února 2010

Sunkovo-syrove rizecky


Ingredience

šunka 8 plátků
tvrdý sýr (ementál) 8 plátků
Náplň: tvrdý sýr 100 gsůl 1 lžičkačesnek 5 stroužkůvejce 1 ks
Trojobal: vejce, strouhanka, hladká mouka

Postup
Tvrdý sýr nastrouháme najemno do mísy. Přidáme česnek rozetřený se solí a vejce. Vše důkladně promícháme.Na pracovní desku rozložíme plátky šunky, na každou položíme plátek sýru a spravedlivě rozdělíme sýrovou směs. Naplněnou šunku natřikrát přehneme a přitiskneme.Řízečky obalíme v trojobalu: hladká mouka, vejce a strouhanka.Rozpálíme olej a obalené řízečky osmažíme dozlatova. Necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk.
Doporučená příloha: Zeleninou a vařenými brambory

Hodnocení
Velmi zajimavé a chutné, jen to obalovani me moc nebavilo


neděle 14. února 2010

Na bezkach v Caparticich


Na nedelni dopeledne jsme si naplanovali mensi vylet na bezkach. Venku je "tesne kolem nuly", coz je idealni stav, cerstvy prasanek, ... slunicko sviti. Presunuli jsme se do Capartic, kde jsme parkovali. Prijet o chvilku pozdeji, tak uz bychom nemeli kde parkovat. Bezky jsme nechali vymrznout, navoskovali a hura do stopy :-)) Stopy vedou prevazne lesem, kde jsou dve stopy, bruslit se da jen misty. Z kopecka to pekne svisti kolem usi, do kopce mame tempo o poznani pomalejsi :-)) Pri zastavkach fotime okoli, ktere je naprosto uzasne ... ty scenerie... a samozrejme i sebe. Fotogalerii naleznete ZDE a zaznam nasi trasy je ZDE - cesta tam a zpet.
Pekne jsme si to na lyzich uzili a tesili se na obidek :-))