Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

sobota 8. srpna 2009

Novinka na blogu


Od dnesniho dne zavadime novinku v podobe jedne, kompletni mapy s realnym zaznamem nasi trasy v Australii. Tuto mapu naleznete v prave casti odkazoveho sloupecku a pokud kliknete na odkaz nad mapkou "Kompletni info o trase ZDE" otevre se Vam nove okno s plnohodnotnym nahledem na mapu se vsemi dostupnymi informacemi. V nahledu jsou ovsem rovnou videt mista, ze kterych prinasime fotodokumentaci. Pokud vyznacene misto oznacite kurzorem mysi, obrazek z daneho mista se Vam zobrazi a po kliknuti se zvetsi na velikost okna mapy.

Doufame, ze tato novinka bude lepsi reseni, nez do kazdeho dilu davat dilci zaznam.

pátek 7. srpna 2009

GPS zaznamy z naseho cestovani v Australii

Zde naleznete GPS zaznamy naseho pohybu po Australii, vcetne odkazu na detailni prohlidku trasy spolu s vybranymi fotozabery z cesty. Zaznamy jsou rozdeleny dle hlavnich regionu, kde jsme vzdy cestovali.

Sydney

Kompletni info ZDE

Vychodni pobrezi - Cairns - Brisbane


Kompletni info ZDE


Sever Australie - Darwin, Kakadu NP a Litchfield NP

Kompletni info ZDE

Zapad Australie - Perth, Albany, Wave Rock a dalsi

Kompletni info ZDE

01. Australie 2009 - Prilet do Perthu

Predchozi # Seznam # Dalsi

Po dukladne domaci priprave, planovani tras a mist, ktere chceme videt nasedame ve stredu odpoledne do auta a jedeme smer Frankfurt, na letiste odtud letime pres Singapore do vychozi destinace v Australii - hlavniho mesta zapadni Australie - Perth. Veci do batohu jsme zabalili velmi usporne, nejmensi cast je obleceni na bezne noseni, mame nutne cestovatelske vybaveni (lekarnicka, nuz, pribory, pruvodce,...) GPS a dalsi zarizeni s ruznymi kabely, notebook, ... svatebni obleceni s botami, to vse jsme naskladali do dvou batohu po 16 kg. Vzhledem k max. limitu 23kg na zavazadlo mame dostatek mista na dovoz artefaktu z AU.

Do Frankfurtu to mame necelych 400 km a cesta trvala i s prestavkou 4,5 hodiny. To bychom nebyli my, abychom u letiste nesli hledat poklad:-)) Rozloucili jsme se s muzskou casti nasich rodicu (nasich spolehlivych taxikaru) a sli na odbaveni. Mista u okenek bohuzel uz nebyla a tak se planovany zaznam trasy za pomoci GPS nekonal. Uvidime jak cestou zpet. Delka letu Frankfurt - Singapore cca 12hod a na prestup nam bohate stacila necela hodinka a uz jsme to valili do klokani zeme :)) Let Singapore - Pert cca 5h a v 0:30 mistniho casu (+6h oproti Praze) jsme jiz byli bezpecne na zemi.

Vzhledem k tomu, ze jsme si pronajali na 8 dni maly karavan pro 2 osoby (info ZDE) a vyzvednuti mame domluvene na 10.00 rano v den priletu, tak jsme se rozhodli, ze tech par hodin stravime na letisti a nebudeme si zbytecne hledat ubytovani. Letiste v Perth je male, ale osvedcilo se nam po vsech strankach. Teplo, obcerstveni 24h/d, pripojeni na net zdarma a cista sprcha - vic jsme si nemohli snad prat. Celkem pohoda az na par starosti s nasi technikou, ktera nas nechala lehce na holickach. Cast duleziteho software pro GPS nam prestal fungovat a tak jsem potrapil nekolik kamaradu a hlavne moje rodice, kteri dostavali online instrukce a zasilali nam chybejici data do AU. Vsem za to patri max. DIKY.

Tak timto nas prvni dil zakoncime, je 6.00 am, dame sprchu, snidani a muzeme vyrazit pro auto a vydat se na cesty. Takze se teste na skutecne zazitky a doufejme i zajimavou fotodokumentaci.

Zajimave informace:
- letenka Frankfurt-Perth + Sydney-Frankfurt za 1350Eur/osoba
- kafe latte na letisti v Perth 4.40 AUD (57 Kc)
- 1 AUD = cca 13Kc
- michana vajicka, slanina + tost za 7.50 AUD
- hamburger, kola, hranolky za 7-9 AUD
- pronajem karavanu Breezer 62 AUD/den + pojisteni cca 15-20 AUD/den
- 3G USB modem Vodafone + 2GB dat, predplacena sluzba 129 AUD
- SIM card Vodafone 9.90AUD s 10 AUD kreditem
- vsichni urednici, policie a obecne lide jsou ve srovnani s CR velmi prijemni

Psano v Perth, 7.8.09, 05.00am, +10°C

středa 5. srpna 2009

Australie 2009


Vsem priznivcum naseho blogu oznamujeme, ze dnes 05.08.2009 v podvecer odletame na predsvatebni a svatebni cestu po Australii. Odletame z Frankfurtu pres Singapur do Perthu. Zde mame na 8 dni pronajate auto a budeme objevovat krasy zapadniho pobrezi a kousek jihu Australie. Z Perthu preletime na samy sever do Darvinu. Autem 4x4 budeme krizovat prasne cesty NP Kakadu, Litchfieldu a dalsich. Odtud pak letime do Cairnsu. Tady take mame pronajete auto a pojedeme po vychodnim pobrezi na jih do Brisbane. Zajedeme se podivat na Withsunday Island na ostrov Fraser a na dalsi zajimavosti, ktere potkame cestou.(kavove plantaze, nemohu vynechat vyrobny australskeho rumu ... :-) Chceme si zasnorchlovat nebo se potapet na Velkem Barierovem utesu, skocit si padakem, ....
08.09.2009 budeme jiz v Sydney, zajdeme na ambasadu si dohodnout podrobnosti ohledne naseho dne "D". Do 13.09. budeme prozkoumavat Sydney a okoli, pak pres Singapur, kde stravime 3 dny se vratime zpatky.
Toto je v kostce nas plan, uvidime jak se vse bude vyvijet.
Budeme pravidelne psat denik a naplnovat fotogalerii, tak nam zustante verni:-)))

Pacek MaJacek

neděle 2. srpna 2009

Vsechny nase prosle a projete trasy jsou nyni na jednom miste - EveryTrail.com

Prinasime novinku, kterou jste mohli jiz par dni na nasem blogu videt a zkusit a tou je zmena umisteni zaznamu z vsech nasich treku, tur, pochodu a prejezdu.

Nove najdete vsechny nase zaznamy na serveru everytrail.com a to primo ZDE.

Novinkou jsou vlozene fotografie, ktere jsou automaticky prirazene ke skutecne pozici na mape, muzete tedy videt primo misto, kde fotografie byla porizena. Zaznamy obsahuji take dalsi informace jako jsou delka trasy, cas chuze/jizdy, rychlost nebo vyskovy profil cele trasy.

Kdo ma zajem muze si stahnout nase trasy do Google Earth popr. do GPX souboru, ktery muze pote nahrat do sve navigace a nechat se vest krajinou.

Doufame, ze se Vam nase trasy budou libit a snad i nekomu poslouzi jako inspirace pro nejaky ten vylet.

Pekny den MaJa