Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

středa 26. srpna 2009

10. Australie - Vychodni pobrezi - Port Douglas a Cape Tribulation

Predchozi # Seznam # Dalsi

Pondeli 24.08.2009
Rano vstavame brzo, protoze na v 7:50 vyzvedavaji na recepci a jedeme do pristavu ve mestecku Port Douglas. Tam nastupujeme na lod a vypravujeme se snorchlovat na Velkuy barierovy utes. Je pod mrakem, coz nam na jednu stranu vyhovuje - Martin nebude vystaven slunecnim paprskum, ale Janik se neopali do svatebnich satu ... ooo nevadi to se jeste dozene na nejake plazi:-)) V 9:00 odplouvame z pristavu, davame si na lodi lehkou snidani v podobe sladkeho kolace s polevou a kavu. Jsou pekne vlny a tak to s nami radne houpa:-))
Martin vyplnuje potrebne papiry k ponoru a pak se jde pripravovat. Je ve skupine s tremi holcinami z Irska. Ponor trval 25 minut a dosahli hloubky 12 metru. Bylo to super, fotky s podvodniho fotaku budou zverejneny po vyvolani filmu v cechach. Ja jsem si snorchlovala, nejvice rybicek bylo na hrane utesu. Byly krasne barevne (zluto-modre s pruhy, tyrkysove nebo uplne cerne ve tvaru kosoctverce, ....) fakt nadhera. Videla jsem jednu velikou co honila mensi rybky. Kdyz Martin ukoncoval ponor, tak jsem ho z hladiny pozorovala (nechaval se fotit:-)) od instruktora). Voda byla studena, vylezla jsem s uplne fialovymi rty a zahrivala jsem se cajem.
Na lodi jsme dostali obed v podobe svedskeho stolu a tak si kazdy vybral na co mel chut. Prejeli jsme na jine misto a opet sli snorchlovat, tentokrate spolu. Martin videl zraloka, tak 1,5 m dlouheho.Celkove se nam moc libilo, more melo krasnou barvu, podvodni zivot je uzasny a ty krasne koraly ...Vecer jsme si udelali na grilu klokani maso s bramborem a vyprali pradlo (jeden praci cyklus je za 3AUD a susicka take za 3AUD).

Statistika:

- ujeto 0 km z celkovych 81 km
- 0 nalezenych kesek z celkovych 94 kesi

Utery 25.08.2009
Rano po snidani vyrazime do Port Douglasu na par kesek. Jedeme se projit po plazi, more je teplejsi nez vcera na utesu, pisek je jemnoucky ... uplna idilka.
Jedeme smerem na sever do mista zvaneho Cape Tribulation, kde ztroskotal kapitan Cook. Na jedne strane jsou hory porostle destnim pralesem a na druhe strane je more - uzasna kombinace. Kolem silnice jsou trtinove plantaze a uzke koleje, po kterych vlacek svazi nadrzenou cukrovou trtinu do cukrovaru. Zastavili jsme si prohlednout cajovou plantaz, ktera byla u silnice. Malou zastavku jsme si udelali v male vyrobne zmrzliny. Dali jsme si 4 druhy a vsechny byly vyrobene z mistnich plodu (hodne zvlastni chute). Na jedne z plazi jsme si odlovili kesku a chvilku se zdrzeli - jemny pisek ale bez musli (coz je sesti pro Martina, jinak bych sbirala).
Malou prochazkou jsme se podivali do destneho pralesa s ohromnymi kapradinami, lianami a ty palmy .... ooo nadhera. Naveceru jsme dorazili na Cape Tribulation, odtud mohou dale na sever pokracovat jen vozidla 4x4 (coz my ted nemame) podivali se na misto Cookava ztroskotani a ubytovali jsme se v nedalekem kempu.

Statistika:
- ujeto 123 km z celkovych 204 km
- 4 nalezene kesky z celkovych 98 kousku

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

ahoj,dnes je sobota 7hodin rano,prohlizime foto,jen tak dal,MaTaVi.pacek