Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pátek 2. dubna 2010

Svatky jara

Krasne a poklidne svatky jara plne radosti, dobre nalady a slunicka preje Janik, Martin a Vikinka


Velikonocni beranek

Dnes odpoledne jsem si na poste vyzvedla balicek a z nej na me vykoukla forma na velikonocniho beranka :-)) Jsem rada, protoze prisla presne v cas, tak ji o vikendu vyzkousim a upecu beranka jogurtoveho (recept mi prisel s formou). Pokud Vas recept zaujme, tak je urcite vyzkousejte :-))
Foto dodam, jakmile bude upecen:-))

Ingredience:
4 vejce
200 g hladke mouky
300 g cukru
1,5 dl oleje
1 jogurt /bily
citronova kura
1 lzicka prasku do peciva

Postup:
Vejce utreme s cukrem do peny, pridame zbyvajici ingredience a naposledy prasek do peciva s troskou mouky a radne promichame. Testo nalejeme do pripravene berankove formy a peceme ve vyhrate troube do zlatova.

pondělí 29. března 2010

Velikonoce se blizi, peceme mazanec

Ingredience
400g polohrubé mouky, 100g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 75g másla, 75 g cukru, 1 vejce, 250 ml mléka, 30g droždí, 1 vanilkový cukr, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 100g rozinek, 50g mandlí, vejce na potření

Postup
Z droždí, mléka a lžičky cukru připravíme kvásek. S dalšími surovinami vypracujeme tuhé těsto. Je-li třeba, můžeme přidat trochu polohrubé mouky. Necháme vykynout. Udeláme bochanek a necháme ještě 15 - 20 minut kynout na plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Upečeme v předehřáté troubě (asi 190°C, 40 minut).

neděle 28. března 2010

Spinning v R5


Jiste jste jiz pochopili, ze jsme pohybove aktivite s nazvem spinning propadli :-)) A pokud jeste muzeme pomahat dobre veci (prispet nejake ty prasule) , je to tutovka, ze se na akci ukazeme :-)) Ne jinak tomu bylo i tuto sobotu, kdy se slapalo v Ruzove ulici cislo 5 (tedy ve fitness centru s nazvem Ruzova 5, v Praze).
Dorazili jsme s mirnym spozdenim (uzaverky pro pulmaraton nas trosku potrapily). Celkem se jelo 3 hodiny, my si odmakali 2 hodiny a 20 minut. Celkove to byl narez a instruktori byli super. Protoze jsme sva "stara spinningova" tricka propotili, tak jsme si zakoupili nova (samozrejme s odpovidajici tematikou) v modnich barvach (Martin ma oranzove a ja tyrkysove). Akce se povedla a Cyrilovi (budoucimu asistencnimu psovi, ktereho sponzoruje skupina lidi radicich na spinnerech) pribylo na jeho konto par stovek (mozna i tisic) korun.