Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pátek 27. února 2009

IRL - Vikouskovo druhe narozeniny


Za Souckovi sepsal Janik, fotecky od Martina jsou ZDE.

24.02.2009
Dnesni vecer je tomu uz dva roky, kdy na svet prisla nase cerna 4-noha slecna. Vybirali jsme si ji z dalsich cernych a smetanovych kulicek.
K jejim narozeninam jsme pripravili dortik z jejich oblibenych granuli a jako svicky byly cervene psi tycinky. Premlouvat jsme ji opravdu nemuseli a misku si poctive vylizala:-)) Po dortu prisly na radu darecky ve vonave podobe. Dostala ohromnou kost, na ktere si ihned pochutnavala a nenechala se rusit ani Martinovym fotoaparatem. Az tuhle kost udola, tak ma jeste dve mensi:-))
Vikouskovi prejeme dalsi spokojena leta v nasi domacnosti, zdravi a hodne pratel z cloveci rise:-))

pondělí 23. února 2009

IRL - Cajovy dychanek u Zrzku


Za Souckovi zapsal Janik. Cajovy servis Petra a George k nahlednuti ZDE. Neco z historie caje si muzete precist treba ZDE.

22.02.2009
Po nedelnim odpoledni, ktere jsme stravili geo aktivine v centru Dublinu jsme prijali pozvani od nasi pratel Zrzavych na "cajovy dychanek o 19-te hodine", kam jsme prijeli tradicne s drobnym zpozdenim (jeste jsme doma vecereli burgery, ktere vyrabel mistr kuchar Martin - byly moooc dobre, mnam:-))
Kdyz jsme dorzili, tak vse uz bylo prichystano - cajovy servis byl pripraven k pouziti (viz fota ZDE, servis si dovezli z Vanocnich trhu z vyletu do Brusselu). Dychanek jsme zahajili ochutnavanim Thai Tea Suwirun Green Oolong Tea, ktery dovezli Lucka a Jirka z cest po Asii. Pokracovali jsme pres YOGI k japonskemu zelenemu, bananovemu a nakonec jsme se ladili na jarni naladu Velikonocnim cajem. K caji jsme zobali orisky, syrove tycinky, babovku a uzasne bonbony z bonboniery Tatiana, hmmm jak bajecna to chut:-)) Nad hrnecky caje jsme tak zabrali do hovoru, ze jsme neregistrovali cas. K odchodu jsme se zvedli ve 23:30.
Petre a Georgovi moc dekujeme za pozvani, byl to velmi prijemne straveny vecer. Takovou to akci bychom si meli zopakovat:-))

IRL - Geo odpoledne v Dublinu


Za Souckovi sepsal Janik, galerie fotografa Martina je ZDE.

22.02.2009
Protoze Martin jeste nema svuj kotnik zcela v poradku - pokud neni rovny teren, tak jej boli; kotnik je jeste stale otekly:-(( tak jsme se rozhodli zajet si na poklady do mesta. Bereme Vicky sebou, pro ni to bude prvni mestsky vylet (plny cuchani, cteni mailu od ostatnich psu, ...) Po drobne domaci priprave, kterou dela Martin jsme vyrazili. Parkujeme v u reky Liffey ve ctvrti jmenem Docklands. Docklands byla drive chudinska ctvrt Dublinu, ale jeji dnesni podoba je velmi moderni, budovy maji zajimave designy, ... z casti stavena "na vode". Asi nema vyznam popisovat mesto, muzete si jej prohlednout treba na GOOGLE EARTH nebo na GOOGLE MAPS. Na rece je zaparkovana lod, ktera odvazela v dobe moru uprchliky.
Celkove skore odpoledne je 8 (nalezenych):1 pokladu :-))