Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

sobota 25. července 2009

IRL - Posledni setkani s prateli


Na sobotni podvecer 18.7. 2009 jsme si naplanovali se finalne rozloucit s nasimi ceskymi prateli. Nesetkali jsme se u nas doma na Vernon, ale u Petry a George doma (my jsme jiz meli skoro vse zabalene a pripravene na presun domu). Mila mela male zpozdeni:-)) Servirovali jsme burty na pivu, Petra mela mooc dobre chlebicky, ja upekla mufinky, kdo chtel zobal ovoce, .... zkratka rozlucka jak ma byt. Cely vecer jsme probihala ziva konverzace a cas rychle utikal. Nez jsme se nadali, tak bylo pul druhe v noci. Mila utikala na nocni autobus a my se take odebrali domu.
Tesime se na brzke setkani:-))

čtvrtek 23. července 2009

IRL - Vecere u Sha Li


Patek 17.07.2009
Asi pred tremi tydny jsem delala domaci svickovou, tak jsem pozvala kamaradku z Ciny na veceri. Trosku zapasila s priborem (stale pouziva hulky), ale pochutnala si - nikdy nic takoveho pry nejedla:-)) Seznamily jsme se na kurzu "aromaterapie a masazi". Tenkrat jsme vetsinu nasich hodin prokecaly - konverzace pri masazich byla povolena :-))
Na veceri jsem vyrazila na kole, protoze bylo pekne pocasi a Sha Li bydli asi 5 km daleko - alespon mi trosku vytravilo:-)) Sha Li jiz v kuchyni uradovala. V hrnci se varilo hovezi maso s nejakym korenim, na lince byly misky s potrebnymi ingrediencemi - krevety, brokolice, vajicka, .... Na jedne misce bylo neco divneho - cinska houba, ktera roste na mrtvych stromech v pralesech. Je to velmi zdrave a kupodivu i chutne. Asi po hodine priprav jsme zasedli ke stolu, kde byli tri talire. Na prvnim byla brokolice s vajickovou plackou, ktera byla roztrhana na kousky. Na druhem bylo hovezi maso pokrajene po kousky s dusenou mrkvy. Na tretim taliri byly kralovske krevety s cinskou houbou a morskymi plody. Kazda jsme mela vlastni misku s ryzi a prazdny talir. Sha Li pripravila pro me pribor, ale s usmevem jsem pozadala o hulky. Z taliru jsme si vybirali co jsme chteli snist a odkladali na svuj prazdny. Jidlo bylo uzasne, zvlastni chute, hovezi nechutnalo vubec jako hovezi (tento druh masa nejim vubec, ale takto upravene jsem ho snedla neco pres ctvrt kila:-)) Asi po 45 minutach jedeni me jiz brala krec do ruky s hulkama, ale odpocinula jsem si a pokracovala jsem v baste. Vse jsme zavrsili zmrzlinou s pekanovymi orisky. Moooc jsem si pochutnala a rozhodne tohle nevari v cinskych take a way.
Sha Li mi darovala na pamatku zalozku do knizky s cinskou maskou a ja ji na oplatku privezla ceske detske piskoty a jablecne placky, ktere vyrabi moje mamka - vsude kde je prinesu slavi uspech!!!
Sha Li thank you so much for invitation and see you soon.

středa 22. července 2009

IRL - Louceni v damskem stylu


Ctvrtek 16.07.2009
Na tento vecer jsem se dohodla se svou nejlepsi kamaradkou Petrou, ze si zajdeme do cajovny nebo na koktejl. Mely jsme sraz v 7p.m. u Spiru. Protoze je "shopping day" (vsechny obchody jsou otevrene do 20 hodiny) tak jsem toho vyuzila a naposled si zasla do oblibenych obchudku. Cesou do cajovny jsme sly okolo italske restaurace, kam chtela Petra s manzelem uz drive zajit, ale bylo vzdy plno. Tak jsme tam nakoukly a jeden maly stolecek byl volny, tak jsme si jej zabraly pro sebe. Z jidelniho listku jsme si vybraly bile vino a syrove prkynko s olivami. Pri techto dobrudka jsme si povidaly a povidaly. Atmosfera tu byla dokonala, bylo stale obsazeno. Ve 23 hodin jsme s hruzou zjistily, ze je cas zaplatit - ja jsem musela ztihnout posledni Dart (jedna z moznosti dopravy v Dublinu). Petra me jeste doprovodila na nadrazi, rozloucili jsme se a ja bezela na nastupiste. Mela jsem to jen tak tak, vlak jel behem minuty. Domu jsem doralila po pulnoci, jeste jsem vyvencila Vikouska a hura do perin.
Petre dekuji za prijemny vecer a tesim na spoustu dalsich v tomto duchu v cechach.

úterý 21. července 2009

IRL - Louceni se s Irskem


Sobota 11.07.2009
Nastal cas louceni. Na pobyt se chyli ke konci, zbyva posledni tyden. Na sobotni vecer nas a Milu pozvala Petra s Georgem na veceri. Po 18 hodce se servirovala domaci cibulacka, ktera byla vynikajici. Hlavni chod byly testovini s kurecim masem a smetanovou-brokolicovou omackou. Vsichni jsme si pochutnali. Po kave a dezertiku jsme vyrazili do mistni hospudky, kterou krasne zrekonstruovali. Drive to byl takovy "pajzl" ale nyni zde byla prijemna atmosfera, vse krasne opravene, vytrazova okna, ... Behem popijeni pivecka dorazila jeste Mily kamaradka Veronika. Po jedne runde piv jsme ze vratili k Zrzkum a pokracovali. Kazdy pil na co mel chut ... zlata tequila, vino a doslo i na francovku (alpu). Pro nektere ucastniky party to bylo "poprve", ale protoze se ma zkusit vse, tak jsme testovali. K tomu jsme zakusovali dynova seminka, pop-corn, bramburky, ... Pres pulnoci jsme se vydali do jednoho irskeho pubu, kde hral na kytaru Vercin pritel. Zahrali par typickych irskych pisni, zatimco si Martins Georgem davali pivo, my si zatancovali:-)) Odtud jsme se odebrali opet k Zrzkum domu, tentokrate se nas pocet zvysil o dva a to o Vercineho pritele a jeho kamarada s kterym hraje. Zabava se pekne rozjela, dobre jsme si popovidali a v rannich hodinach jsme rozloucili a odebrali domu.

RL - Novinky u "Soucku"


Pred casem jsme avizovali, ze nase pusobeni na "smaragdovem ostrove" se chyli ke konci a to velmi rychle. 20-teho cervence 2009 se budeme nalodovat na trajekt z irskeho Rosslare do francouzskeho Charebourgu a pojedeme pres Francii a Nemecko domu do Cech.
Dalsi nase novinka je, ze misto dovolene, kterou jsme chteli stravit v Indonesii a cestovanim po Borneu, Jave a Sumatre pojedeme do Austratie. Duvodem zmeny destinace je nase zasnoubeni se na plazi. Martin ale prisel i s navrhem, ze bychom se mohli vzit 9.9.2009 v Sydney na ceske ambasade. Ten kdo je s nasim pribehem seznamen asi tusi proc zravna Australie. Vzhledem k tomu, ze takoveto nabidce se neda odolat, tak jsme jeste pred nasi dovolenu po Irsku narychlo zaleteli do Cech seznamit rodice s novou nastalou situaci. Myslim ze byli prijemne prekvapeni:-)) Behem 2 dni jsme si na uradech vyridili potrebne dokumenty, ktere jsou potreba k uzavreni manzelstvi v zahranici, snubni prstynky, poresili jsme saty, ... a spoustu dalsich veci.
Tak to jsou nase novinky z poslednich par dnu, ted nas ceka se rozloucit s kamarady a presunout se vsichni tri do Cech.