Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

čtvrtek 23. července 2009

IRL - Vecere u Sha Li


Patek 17.07.2009
Asi pred tremi tydny jsem delala domaci svickovou, tak jsem pozvala kamaradku z Ciny na veceri. Trosku zapasila s priborem (stale pouziva hulky), ale pochutnala si - nikdy nic takoveho pry nejedla:-)) Seznamily jsme se na kurzu "aromaterapie a masazi". Tenkrat jsme vetsinu nasich hodin prokecaly - konverzace pri masazich byla povolena :-))
Na veceri jsem vyrazila na kole, protoze bylo pekne pocasi a Sha Li bydli asi 5 km daleko - alespon mi trosku vytravilo:-)) Sha Li jiz v kuchyni uradovala. V hrnci se varilo hovezi maso s nejakym korenim, na lince byly misky s potrebnymi ingrediencemi - krevety, brokolice, vajicka, .... Na jedne misce bylo neco divneho - cinska houba, ktera roste na mrtvych stromech v pralesech. Je to velmi zdrave a kupodivu i chutne. Asi po hodine priprav jsme zasedli ke stolu, kde byli tri talire. Na prvnim byla brokolice s vajickovou plackou, ktera byla roztrhana na kousky. Na druhem bylo hovezi maso pokrajene po kousky s dusenou mrkvy. Na tretim taliri byly kralovske krevety s cinskou houbou a morskymi plody. Kazda jsme mela vlastni misku s ryzi a prazdny talir. Sha Li pripravila pro me pribor, ale s usmevem jsem pozadala o hulky. Z taliru jsme si vybirali co jsme chteli snist a odkladali na svuj prazdny. Jidlo bylo uzasne, zvlastni chute, hovezi nechutnalo vubec jako hovezi (tento druh masa nejim vubec, ale takto upravene jsem ho snedla neco pres ctvrt kila:-)) Asi po 45 minutach jedeni me jiz brala krec do ruky s hulkama, ale odpocinula jsem si a pokracovala jsem v baste. Vse jsme zavrsili zmrzlinou s pekanovymi orisky. Moooc jsem si pochutnala a rozhodne tohle nevari v cinskych take a way.
Sha Li mi darovala na pamatku zalozku do knizky s cinskou maskou a ja ji na oplatku privezla ceske detske piskoty a jablecne placky, ktere vyrabi moje mamka - vsude kde je prinesu slavi uspech!!!
Sha Li thank you so much for invitation and see you soon.

Žádné komentáře: