Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

úterý 23. září 2008

IRSKO - Navsteva rodicu

Za Souckovi zapsal Janik, fotil Martik.

18. - 23.09.2008
Tenhle vylet byl dlouho planovan. Letenky jsme obojim rodicum zakoupili jiz v kvetnu a tak se meli na co tesit, na svoje ratolesti a jednoho cernocha v podobe nasi Vicky. Prilet zvladli na 1* a tak jsme si je na letisti vyzvedli na smluvenem miste.
Doma jsme se radne privitali a zacalo vybalovani dovezenych dobrutek - pro nas nedostakove zbozi v podobe kremzke horcice, oblibenych susenek Mila, sypanych cajiku, klobasek a spousty dalsich veci. I Vicky dostala kosticku:-)) Odpoledne jsme stravili prochazkou v blizkem parku a vecer jsme prijemne posedeli, oslavili narozeniny.
Po snidani jsme vyrazili dvemi auty prohlednout si historicka mista v okoli Dublinu. Kazdy se vezeme sve rodice. Navstivili jsme Taru, Active Abbey, jednu mensi hrobku, od ktere jsme si pujcili klice. Cestou trosku kesujeme. Pocasi je primerene, trosku fouka vitr, ale neprsi.
V sobotu jsme se probudili do praveho irskeho babiho leta a tak jsme vyrazilili na vylet do Wicklow mountains. Tentokrat jsme si posadky prohodili. Vzali jsme to jeste pred pristav v Dun Laoghaire, lazenske mestecko Brey, kde jsme si vysli na nejvyssi kopec nad mesto. Odtud se nam naskytl nadherny pohled na Dyblin a jeho okoli. Pote jsme uz zamirili do hor. Nohy jsme si protahli prijemnou prochazkou na blizky kopec nad jezerem. Na zpatecni ceste jsme se zastavili na miste, ktere jsme predtim bydleli a pres centrum Dublinu domu. Pro veceri jsme si zaskocili do blizkeho "take way" pro "fish and chips". Kazdy jsme si dali jiny druh ryby a rybi polevku, ktera je uplne jina nez nase ceska. Je kremova s kusem lososa a krevetami.
Nedelni den je tak trosku odpocinkovy. Vstavalo se pozdeji a servirovala se irska snidane (trochu jsme ji upravili aby to bastili). Pochutnavali se na slanine, pareckach, vajickach a fazolich. S plnymi brisky jsme zamirili na blizky poloostrov Howt. Prohlidli jsme si utesy, majaky a pozorovali jednoho tulene, co si pohraval v mori. Zajeli jsme se podivat na trh v pristavu. Koupili jsme si riby polevku, ktera vsem zachutnala. Naveceru jsme vyrazili do centra, do Templebaru ochutnat pivo a nasat mistni atmosferu. Jizda dvoupatrovym autobusem byla pro rodice zazitkem, ktery si radne vychutnali:-)) zvlaste kdyz se uvolnilo misto v prvni rade v patre:-)) Poslechli jsme irskou hudbu, dali pivecko, okoukli nocni zivot a jeli domu.
Posledni den pred odjezdem jsme se vypravili na prohlidku mesta a drobne nakupy. Vzali jsme to pres O'Connela street k Templebaru na prohlidku Dublinske katedraly, pesi zonou na Grafton street do nakupniho domu St. Stephan Green. Poobedvali jsme v cinske restauraci a pak si jeste dali smoothies. Jeste jsme zajeli na nakup do Tesca, aby si rodice nejeli domu s prazdnymi kufry:-)) Vecer jsme sli na yogu a rodicove se pripravovali na odlet.
Uterni rano bylo ve znameni odletu a tak jsme se rozloucili a hura na letiste.
Shrnuti:
Vikousek ti to moooc uzila, protoze ji kazdy drbal, hladil a bral na prochazky a jeste dostala ohromnou kost, kterou zdolavala cely dalsi tyden.
Rodicum jeste jednou dekujeme za dovezene veci a verime, ze si to v ramci moznosti uzili.