Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

úterý 15. září 2009

19. Australie - Singapore

Predchozi # Seznam # Dalsi

Nedele 13.09.2009 - streda 16.09.2009
V nedeli odpolene jsme opustili Sydney v letadle spolecnosti British Airways a po necelych 9 hodinach jsme pristali v Singapuru. Meli jsme zamluvene ubytovani na okraji ctvrti zvane "mala indie" (k presunu jsme vyuzili taxi).
V nasledujicich 3 dnech jsme se znazili poznavat Singapur. Zavitali jsme do "cinske a indicke ctvrti", nakukovali do chramu, bastili jsme na ulici - jsme trochu zklamani z urovne jidla (ne ze by nam zcela nechutnalo, ale k vybornemu to melo daleko). Protoze je tu opravdu horko (32°C) a 100% vlhkost, tak se osvezujeme ruznymi napoji zakoupenymi na ulici - dzusy primo lisovane z ovoce jsou 100% nejlepsi, ruzne sejky, ... take zmrzliny (me osobne chutna brcalove zelena ze zeleneho caje:-))
Jeden den jsme stravili na ostrove Sentosa, kde je ohromny zabavny park (nektere casti jsou jeste ve vystavbe). Zde jsme sli do akvaria, kde jsme si mohli sahnout a pohladit zraloky. No popravde receno, moc se mi tam sahat nechtelo .... avsak dotek me prekvapil - velmi prijemny, takovy trochu sametovy a teply (rozhodne jsem nemela pocit, ze tenhle tvor muze byt nebezpecny). Dalsi zkouskou odvahy jsem vsak neprosla:-(( nadrz s rejnoky, ktere bylo mozne nakrmit z ruky. Martina myslenka nadchla a tak jsme zakoupili masicko a Martin s kouskem ryby mezi prsty ponoril ruku do akvaria. Nebyl moc pekny pohled na to, jak rejnok priplouva, otvira tlamu a basti ... nekteri byli dravejsi a strikali vodu z akvaria. ven Zkusila jsme to take, ale kdyz rejnok priplouval, tak jsem ruku z vody vytahla ... zadny hrdina ze me neni, ale mam vsechny prsty a ty se jeste budou hodit - hi hi hi. Dale jsme tu videli ruzne paryby, obri kraby, sepie, meduzy a naprosto odpornou chobotnici a dalsi vice ci mene zajimave ryby.
Celkove se nam Singapur libil, je tu pro nas "tezke klima" a pro navstevu jsou dostacujici 2 - 3 dny.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Tak se spožděním se připojujem ke gratulaci - nějak jsem nemohl najít odkaz váš blog.
Gratulujem 315, 315ová, Adrian_S + Gordon