Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

čtvrtek 20. srpna 2009

07. Australie - Severni teritorium - NP Litchfield

Predchozi # Seznam # Dalsi

Streda 19.08.2009
Dnesni den je ve znameni pokladu, konecne cislo se zastavilo na 12, coz nam zveda nas denni prumer:-)) Par jich bylo ve mestecku kde jsme spali a dalsi nas pak provedli prvni casti NP Litchfield. Zastavili jsme se vykoupat u vodopadu, zchladili jsme si tela. Je tu opravdu horko, udelali si odpoledni odpocinek a labuzili si ve vode.
Odpoledne jsme se presunuli k vodopadu Wangi, kde jsme prenocovali. Pod vodopadem je jezirko, kde se da bezpecne koupat. Zaparkovali jsme si „domecek“ u piknikovaci plochy, kde jsou grily a udelali jsme si veceri – hovezi maso s cinskymi nudlemi, osmazena cibulka, mrkev a zeli – tak to byla namina.
V 7 pm. Bylo na programu promitani jednoho z mistnich spravcu parku . Byla to asi hodinka, kdy nas seznamoval s mistni faunou, florou, kde jsou zajimava mista, jak to chodi s krokodyli, … Docela zajimave.

Statistika:
- ujeto 140 km z 919 km
- pocet nalezenych kesi 12 z celkových 53

Ctvrtek 20.08.2009
Rano vyrazime pesky na okruh dlouhy 1,8 km okolo jezirka a pak nahoru nad vodopady. Ve stromech poklidne spi obrovsti netopýri. Po navratu se jdeme vykoupat a presouváme se kousek zpet na cestu urcenou jen pro vozy s 4x4 vedouci do mista zvaneho „Lost City“ Ridi Martin a uplne se v tom vyzivaJ „Ztracene mesto“ je tvoreno skalnimi utvary zvlastne poskládanými. Zajimava prochazka.
Odtud se presouvame k pramenum Berry Springs – zde se da tez koupat. Jedeme cca 45 km po nezpevnene ceste, tak se za nami pekne prasi. Tentokrat ma nas or jineho ridice, vlastne ridicku:-)) Jelo se dobre, z auta je pekne videt a clovek ma poradny prehled.

Statistika:
- ujeto 180 km z celkovych 1099 km
- pocet nalezenych kesi 6 z celkových 59

Žádné komentáře: