Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

sobota 12. září 2009

17. Australie - Sydney - Svatba

Predchozi # Seznam # Dalsi

Streda 09.09.2009

Probudili jsme se do pekneho rana, obloha bez mracku, slunicko sviti... den jak malovany. Martin zabehl vyzvednout kvetinu - symbolickych 9 temne cervenych ruzi (perfektne uvazane). Byli jsme trochu nervozni, jaka bude ... ale byli jsme vice nez mile prekvapeni. Probehlo liceni, cesani, oblekani a v 9:30 jsme byli pripraveni si uzit nas den D.

Jako dopravni prostredek jsme plne vyuzivali mestskou autobusovou dopravu. Trosku po nas spolucestujici koukali, ale vsichni se na nas usmivali a nekteri nam i gratulovali. Zajeli jsme se vyfotit k Opere - zde nas odchytla nejaka pani, ze je dnes "svetovy den stesti" a my jsme jeji prvni "nevesta se zenichem". Natocila s nami kratke interview. Abychom si trosku odpocinuli, tak jsme si zasli na dobrou kavu a kousek syroveho kolace.

Cestou na Bondi beach (nejznamejsi a nejvyhlasenejsi australska plaz) jsme jeste zakoupili "nase svatebni dorty". Na plazi si Ivetta snedla obed zakoupeny u "cinanu"; my jsme jen tak posedeli, hlad jsme moc nemeli, do obradu zbyvala hodka a ctvrt:-)) Jeste jsme udelali par fotek s morem a plazi, prosli jsme se piskem (jeste vecer jsem mela puncochy plne pisku) a pak uz jsme nasedli do autobusu cislo 380 a jeli na ambasadu Ceske Republiky.

Privital nas Martinuv svedek Michael, ktery shodou okolnosti na ambasade pracuje (a take u nej prebyvame). Vse bylo prichystane, jen jsme predali CD s hudbou, jeste jsme se s Ivettkou (moji svedkyni) doupravily, ucesaly ... a tak mohlo vse zacit.
Ve 14:30 mistniho casu (v CR 6:30 rano) zaznely prvni tony a my stoupali po schodech na strechu ambasady. Po prekonani prekazek v podobe stavebni konstrukce strechy jsme stanuli pred oddavajicim generalnim konzulem panem Vitem Kolarem. Pri obradu jsme si vychutnavali pohled na celou Sydney, na slavny Harbour Brigde, mrakodrapy, ..... na oblast se zoologickou zahradou ... celou slavnostni chvili jsme si nalezite uzivali. Po manzelskem slibu, prvnim polibku a pripitku jsme si se vsemi zucastnenymi popovidali pri kave a sladkem pohosteni.
Pote jsme se jiz odebrali se nasimi prateli, kteri nam vse uspesne dosvedcili na spolecnou veceri. Cestou do zvolene restaurace na Coogee beach jsme nafotili pri zapadu slunce par povedenych snimku. Na teto krasne plazi, od ktere Martin pri svem pobytu v Australii kousek bydlel jsme si take nasli hotel, do ktereho jsme se po velmi prijemne veceri spokojene presunuli a jiz jen ve dvou stravili krasnou svatebni noc jak ma byt :)) Jak uspesna byla uvidime za nejaky ten patek :) Timto dnesni dil uzavreme a na zaver jen poznamename, ze jsme si den 09.09.09 uzili v naproste pohode, radosti a urcite bude tento den patrit pro nas oba k tem nejlepsim vubec.

Žádné komentáře: