Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

středa 26. prosince 2007

05. Thajsko 07/08 - Kho Lanta

24.12. - 25.12. Kho Lanta
Zdravime Vas vsechny po "delsi" dobe. Zazitku je zde tolik, ze psat po trech dnech je temer nemozne, protoze udrzet vse co jsme opet zazili a videli v hlave da zabrat :) A protoze je to zajimave, tak to vsechno fotim (myslel jsem, ze 2GB karta bude stacit - uz ted je skoro 0,7GB fuc). Proto opet lehka zmena: text budeme psat sem a fotografie budeme nahravat do galerie na picasaweb, vzdy do pruislusne galerie a do kazdeho dilu Vam dame odkaz.

Nyni tedy fotogalerie za dva dni stravene na malebnem a jiz vice domorodem ostrove Kho Lanta jsou ZDE.

Ted trochu toho textiku :)))
Na Kho Lantu jsme prijeli z ostrova Kho Phi Phi za cca 200Kc/os. lehce po obede, uz nas cekal nas domaci a odvezl nas do naseho resortu. Garden Green Resort - nadherna osada vkusnych, cistych chatek primo na plazi. Kdyz to vidime a pozname lehce okoli menime plan a zustavame ne jednu, ale dve noci. Prvni noc za 350Kc/chatku, druha jiz za 300, doprava z trajektu je jiz v cene. Budeme zde slavit Vanoce, tak si to tu chceme v klidu uzit. Odpoledne 24.12. trochu lenosime na plazi, zaplavali jsme si a planovali dalsi den. Tel. rusime ubytko na Kho Jum a domlouvame vse potrebne. Odjedeme odsud 26.12. v 8.00 trajektem do letoviska Krabi. Nadherne stravene odpoledne zavrsime vybornou veceri v bambusovem altanku na plazi a na zaver si odskocime do 5m vzdaleneho altanku na pravou thajskou masaz od pravych thajskych maserek za skvelych 120Kc/os. :))) Tomu rikame paradni Stedry vecer.

25.12.07
Vstavame v 8:00 a vyrazime na celodenni vylet krizem krazem po ostrove na zapujcenem skutru. Cena 120Kc/24h. Tankujeme si bezinek 1l za 20Kc. Zkousime nasi prvni thajskou multikesku - nepodarilo se najit finale, jen prvni stage. Nevadi v zaloze je dalsi :)))
Dal si to svistime na prohlidku mistni jeskyne a to nas skutecne dostalo. Za cenu 120Kc/os si uzijeme 2h opravdoveho dobrodruzstvi. Pruvodce mluvi anglicky, ale jen hoodne malo. Je to ale borec, ktery zaujal hlavne pristupem k veci :) Kdo do jeskyne jednou vstoupi tak se veze. Prohlidka v Moravskem krasu je high-tech nebo scifi. Tady je vse na vlastni nebezpeci a ze by nekdo pocital navstevniky pri vstupu a vystupu si rozhodne nemyslime :))) Neda se popsat. Dozvidame se ve vesnici i zajimave informace. Lide se tu zivi jednak prohlidkou jeskyne a dale zpracovanim kaucuku, ktery ziskaji primo z kury stromu. Viz. foto. Z jeskyne si dame uz konecne uspesne nasi prvni thajskou kes, primo na utesu krasne plaze. Paraaaaaada. Zbytek dne stravime na motorce, projizdime si cely ostrov, predjizdime slony :)), navstivime farmu na male raky, ochutnavame jidlo vsude tam kam prijedeme. Hodne mluvime s mistnimi a je to opravdu krasny den, plny zazitku. Koncime ve 22:00 posledni veceri na ulicich Kho Lanty.

Zajimave informace:
- anglina nic moc
- vsude spina jako prase, odpadky se vali vsude, smrad se take tahne vsude :))
- bezne je na pokoji jen studena voda - i na sprchu
- bereme pokoj jen s ventilatorem - klima zbytecny luxus
- mame s sebou hoodne veci zbytecnych (dohoromady cca 18kg)
- udivene foceni brouku a jine haveti kolem nas bylo prvni den naivni, ted uz se s nima mazlime i na pokoji :)))

Ceny:
- 1l balene vody: 6-12Kc
- Pivo Chang: 20-60Kc (vsude ve svete je pivo drahe, jen v CR ne :)))
- Hlavni jidlo: 30-100Kc
- Ledova trist z cerstveho ovoce (bozi - pijeme porad): 0,5l za 20-30Kc
- Zvykacky 10Kc

Žádné komentáře: