Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

úterý 5. srpna 2008

IRSKO - Vylet do Waterford

Za Souckovi sepsal Janik, za fotoaparatem stal Martik.

03-04.08.2008
Po prestehovani a zabydleni se v novem dome potrebujeme zmenu aktivit a tak rano vyrazime z Dublinu smerem na Waterford hledat poklady. Pocasi nam pomerne preje, jeste neprsi :-)) Jedeme pres mesta Kildare, Carlow. Poklady jsou prevazne u vyznamnych pamatek - keltskych krizu, kostelu a hrbitovu. U Killkeny nas chytl dest a videli jsme male tornado, tedy spise tornadicko:-)) Pocit to byl zvlastni, mraky se pohybovali zavratnou rychosti, foukal silny vitr a z nebe padala spousta vody v provazech. jak rychle boure prisla, tak odesla a za chvilku nezbylo po tornadu nic, jen spousta vody na silnici. Po chvilce se ukazalo i slunicko. Vsude jsme potkavali hodne lidi, hlavne rodiny s detmi. V pondeli se nejde doprace a tak si vsichni vzali dovolenou a vyrazili mimo domovy. Prespat jsme chteli v kempu, v jehoz blizkosti byly kesky, ale bohuzel byl uplne plny, tak jsme si nasli jiny. Tam jsme se jen zeptali jestli maji volno, Viki jsme rovnou zapreli. Venceni probehlo za tmy a jen u plotu:-)) Postavili jsme si stan, na varici udelali ovesnou kasi a hura dohajan.
Rano po snidani vyrazime na dalsi lov. Pocasi je klasicke irske, chvilku tak a pak zase jinak. Hodne pokladu je na pobrezi, videli jsme krasne scnerie. V galerii naleznete fotografie otuzilcu, kteri si uzivali leta :-)) kdyz mi nosili mikiny.
Na zpatecni ceste jsme se zatavili u jezera Blessington, kde je ukryt poklad. Uz jsem tu byli dvakrat a bez uspechu, tak jsme to zkusili do tretice. Po hodine hledani jsme be uspechu - i to se obcas stava :-(( Ale jinak byl vikend uspesny, dosahli jsme na cislo 17. Jeste nam v okoli Waterforku nejake zbyli, tak se za cas vratime.

Žádné komentáře: