Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pátek 30. dubna 2010

Canisterapeuticka premiera


28.04.2010
Na dnesni dopoledne jsme meli v domove pro seniory na Doubravce (cast Plzne) domluvenou nasi prvni canisterapeutickou dvouhodinku. Vicky se 1000% tesila, protoze 2 hodiny intenzivniho hlazeni, drbani a mazleni je jedna z nejvetsich slasti jejiho psiho zivota. Ja mela trosku obavy z "neznama", ale byly naprosto zbytecne. Hodne casu jsem stravila brouzdani po netu a hledanim dobrych rad ci ctenim zkusenosti ostatnich. Dokonce jsem si poridila odbornou literaturu :-)
Pred pul desatou jsme byly na miste, jeste jsme se zasly do blizkeho parku vycurat. Pani na recepci nam s usmevem oznamila, ze jsme ocekavany :-) Vicky jsem otrela tlapicky od prachu a hura do ergonomicke dilny. Tam uz babicky a dedeckove byli v plnem pracovnim nasazeni - vyrabeji Pletou) z novinoveho papiru kosiky, ruzne misky a dalsi predmety. Po vzajemnem predstaveni se Vicky s kazdym pomazlila, podavala pac a kdyz se nahodou hladici ruka prestala pohybovat, tak se Vicky nestydela o dalsi hlazeni prihlasit :-) To se "starikum" moc libilo. Behem toho jsme vedli zive rozhovory, vetsinou na tema pes. Vypraveli mi sve zazitky a zkusenosti se zviraty, ... Asi po hodine jsme se rozloucili a sli jsme navstevovat jiz konkretni klienty na jejich pokoje. Vicky byla opravdu zlata a trpeliva. Jedna pani trpela studenymi nohami, tak jsem Vicky polozila na bok a pani si polozila chodidla (na boso) na Vikincin bok a pres nohy jsme polozili rucnik. Po chvilce rikala, ze citi velmi prijemne teplo. Takto jsme jeste navstivili dalsi 3 pani.
Cas straveny se "stariky" byl velmi prijemny a Vicky byla uzasna. Kazdemu se libila, chvalili jeji strst (jaka je jemna a pekne cerna). Takova slova me pekne zahrala u srdicka :-) To jajy ucinek maji zvirata na lidi, to jsem vedela, ale az tato zkusenost mi ukazla, jak moc dokaze jeden pes udelat radost, zprijemnit stereotypni dny ... nenachazim vhodna slova k vyjadreni vlastnich pocitu ...

Žádné komentáře: