Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

středa 19. května 2010

Vicky a jeji prace


Jiz po druhe jsme se vydaly na 9:30 hodinu smerem Doubravka, do domova pro seniory. Mam pocit, ze byla natesena na praci se "stariky" :-)
Nahlasili jsme se na recepci a hura do druheho patra do ergonomicke dilny. Tam se uz pilne pracovalo. Vsichni sedeli kolem stolu a soustredili si na svou praci. Pani vetsinou pletou (cepicky, saly, ...) a panove vyrabeji z novinoveho papiru "proutene" veci. Podle toho jakou maji formu (kulata, hranata, vysoka, nizka, ...) takovy tvar ma konecny vyrobek. Chvilku jsem je pozorovala a "klobouk dolu", jak jsou zrucni.
Vikouska jsem nechala "navolno" aby si je obesla sama. Kazdy se pomuchloval podle chuti a nalady. Uz tam ma sve oblibence, jednu pani a jednoho pana. Pri tom vsem hlazeni, povidani se nastala takova usmevna situace. Pani, co hladila Vikouse rikala: "Ja jsem ti zapomnela prinest piskoty, ktere jsem ti koupila, jako odmenu." Ja jsem sahla do kosiku a vyndala krabicku, kterou mame na pamlsky. Uvnitr byly psi dobrutky a take piskoty. Pani jsem nabidla se slovy: "Vemte si tady." Mysleno, vemte si tady z krabicky a dejte to Vikousouvi. Mila pani sahla do krabicky, moc nestudovala co v ruce drzi a uz si to davala do vlastni pusy. Rychle jsme ji zadrzeli, ze tohle zrovna neni pro lidi, drzela totiz "kost" :-) Tak jsme se spolecne krasne nasmali :-) Pak jsme sli na pokoje a tam uz Vicky ukaznene pracovala. Dve hodiny utekly jako voda, dohodli jsme si dalsi navstevu a jely domu.

Žádné komentáře: