Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

sobota 22. prosince 2007

03. Thajsko 07/08 - "drobne komplikace"

22.12.07 - Thajsko, Bangkok, 32C, unava
Tento dil blogu by stacil na mnozstvim a intenzitou zazitku na hodne dlouhou dobu. A pravda je, ze to jak jsme se dostavali do Thajska nas bude jeste dlouho strasit.
Cesta byla planovana krasne a jednoduse pres Kyjev do Bangkoku. Po priletu na Ukrajinu jsme jeste netusili co tu vsechno zazijeme. V odletove hale uz nam znacili opozdeni letu o 2 hodiny. To porad bylo v pohode, pockame holt 4 misto 2 hodin. Behem cekani jsme se seznamili s Katkou a Vlastou, bezva parem z Pardubic a zacali s nimi cas v Irish Pubu. Jak sedime, tak se cas posune o dalsi 2 hodky - na 16:00. To uz nas zacina znervoznovat, jelikoz planovane 8 hodinove cekani na zakoupeny let na poloostrov Krabi primo z letiste v Bangkoku se zacina vyrazne kratit. Postupne poznavame i dalsi cekajici. Je nas tam celkem 250 z toho cca 20 Cechu. Informace poskytovane letistnim personalem se zdaji byt duveryhodne "cekame na let z Bangkoku, kterym letime zpet". V 16:00 nahle upravi cas na 18:00 a nam uz zacina dochazet, ze to bude jeste zajimave. Na doterne dotazy co v pripade, ze navazujici spoj nestihneme, personal s ledovym klidem dpovida, ze vse stihneme, ze neni problem.
Musim povidani zkratit, protoze bych tu psal jeste pristi tyden. Zaver byl takovy, ze jsme nakonec odleteli ve 23.00 misto 14.00, ale neobeslo se to bez hodne velkym emoci a stresu. Veskery personal se postupne od 20.00 z letiste vytratil a nikdo neposkytoval zadne informace. Doslo na kontaktovani postupne vsech ambasad, jeliko ta polska prinesla inf., ze Aerosvit nezaplatil v Bangkoku poplatky a nebude jiz dalsi let vpusten do zeme, do doby zaplaceni atd. Proste, ze nikam neletime a Vanoce budeme travit nekde na ceste mezi Kyjevem a Prahou. Sepsala se na miste mezinarodni stiznost atd. Budeme si spolecne stezovat, nase ceska komunita toto bude resit v Praze. My jsme pochopitelne nestihli letadlo v Bangkoku, jelikoz jsme prileteli misto ve 4.30 rano az ve 14.00 :)) Ukrijnska manazerska v Kyjeve me ujistovala, ze se o nahrade a reseni musime domluvit v Bangkoku, takze jsme se najivne po priletu jali vyhledat zastupce Aerosvitu. Vtip byl v tom, ze nam rekli, ze tu nikdo z nich obvykle neni, krome casu odletu par desitek minut a to denne od 03.00 rano.
Rekapitulace Aerosvit = kreteni a lhari, servis na palube otresny, personal neskutecny = nikdy vice
Museli jsme si koupit nove letenky, samozrejme, ze jiz tam kam jsme chteli volne nebyly atd. Takze menime hned po priletu plan a misto Krabi letime 23.12.07 rano v 7.20 na ostrov Phuket z nejz pak chceme pokracovat dalsi den lodi na nas domluveny ostrov Koh Jum. Kompenzaci budeme resit v Praze po priletu zpet.
Ted je 21.48 a sedime se zirafkou v nasem narychlo nalezenem hotelu, mame porizene letenky, koupenou thajskou simkartu, vymenene prachy a take jsme absolvovali nasi prvni realnou veceri na ulici :)) (kureci masicko, vajecna placka, kdejaky kostal a trava, hmm basta a to cele pro dva lidi za 55 Bathu. 1 Bath = 0,6 Kc. Jsme najedeni, silene unaveni a cekame na zitrejsi let s tim, ze improvizace zacala o par dni drive, nez jsme planovali.

Par zajimavych udaju:
nas mobil:0066 890 703 864
1 bth = 0,6 Kc
hotel 900 bth pokoj/noc
sim karta a 300 volnych minut = 399 bth
1 min volani po thajsku = 3 bth/min.
jidlo pro dva na ulici = 55 bth
Guiness, Kyjev, 4 EUR
Kafe, Kyjev, 1.5 EUR

Jinak jsme lehce zaskoceni spinou a bidou primo v Bangkoku. Dale nas cekaji asi veci :)))
viz. par fotek:


toto byl bohatyrsky obed od Ukrajiny - maslo doslo - snedli ho Cinani :))



tady nas soudruzi nahnali a nakrmili cca 18.00

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Zdar Důchodci!
Tak jsem si to přečetl a musím teda přiznat, že je to síla a že musíte mít nervy ze železa:-) Doufám a věřím, že tímto jste si vyčerpali věškerou smůlu a ted už to bude všechno jen O.K. Držím palce a těším se na další zprávy. Minja