Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

čtvrtek 3. ledna 2008

12. Thajsko 07/08 - Ayutthaya II. - odjezd

2.1.2008 - Ayutthaya II. prohlidka mesta - odjezd, zmena planu

Fotogalerie je ZDE.

Rano si pujcujeme dva skutry a spolecne vyrazime na obhlidku tohoto kdysi uzasneho kralovskeho mesta. Stephanie se zda byti v pohode, Janikovi potize take zacinaji lehce ustupovat. Zaciname nabyvat dojmu, ze vse je zpusobene prilis korenenou thajskou kuchyni. Pokud pisi prilis myslim nenormalne, my s Janou mame radi hodne ostra jidla, Janik ten vydrzi vse, ale tady toho je asi uz moc i na ni :)) Kdyz jsem psal, ze se situace marodeni muze zmenit z hodiny na hodinu, tak jsem asi vymenu roli privolal. Dnesni den se necitim nejlepe ja, lehce me boli zaludek.
Navstivili jsme par chramu - zbytku (ve meste a okoli jich je asi 15-20), nasli par mistnich kesi (slovy vsechny dve :)) a dali si neco z nasi oblibene restaurace - ulice. Objevili jsme uzasne palacinky, tentokrat plnene jakymisi provazci curkove trtiny - uzasna basta.
Dle planu se chceme dnes busem, ktery jede ve 13:00, presunout do mesta Sukhotaj, cesta ma trvat 6h. Zamlouvame si rovnou ubytko a transport z autobusu. Na misto se presouvame mistni soukromou dopravou - vozitkem nazvanym TUK TUK - viz. foto (cervena minikara) za krasnych 60Kc/posadku. Na nadrazi nas ovsem nemile prekvapi s tim, ze vzhledem ke svatkum Noveho roku jizdni rady dnes neplati a autobus do Sukhotaje nepojede. Mame pockat jestli nepojede neco kolem a svezt se nekam pobliz. To se nam vubec nezamlouva a proto menime komplet plan a Sukhotaj v nasem itinerari preskakujeme a vyrazime na vlakove nadrazi, poridit si jizdenky na nocni vlak primo do Chang Mai (severni cast Thajska). Jizdenky na statni vlaky se nedaji rezervovat a protoze jiz na dnesni odpoledni spoje nejsou volna mista, kupujeme tri mista na 19:21, s prijezdem do cile v 7:15 rano (cena cca 420/os).
Protoze muj zaludek neni uplne pripraveny prijimat horici thajskou kuchyni a Janikovo ouska jsou take jeste zarudla vyrazime si gastronomicky odpocinout do naseho oblibeneho a z thajskeho pohledu vuuubec nepaliveho KFC. Koho pali KFC, umrel by s thajskou kuchyni :))) Je to tak, ze kdyz jsme na trhu objevili prodejce grilovaneho masa (na spejli napichnute kousky "masa") tak nam nabizel ochuceni v asi peti kadich s ruznymi omackami - dle stupne palivosti - na treti stupen nas varoval a do ctvrteho kastrolu nam odmitl maso namocit - to bychom asi skutecne neprezili :)))
Po veceri jsme se vydali primo na vlak, zakoupena 2.trida, lehatkova uprava s vetrakovou klimatizaci nebyla zase tak spatnou volbou. Sice na vyrobnim stitku vagonu byl uveden rok vyroby 1996 (Jizni Korea), ale standardem a kvalitou vuz odpovidal spise 60-70.letum minuleho stoleti. Po nasi bus-zkusenosti jsme money belty nesundali ani na vterinu a jizda tak probehla bez problemu. Ve 22:41 jsem mel prijemny telefonat z Cech na thajsky mobil, za ktery panu J. dekuji - potesil :)) - foto z vlaku jsou soucasti tohoto dilu.

Žádné komentáře: