Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

čtvrtek 29. května 2008

IRSKO - zabydlovani, prvni vikend

Za Souckovi napsal Janik

Po vybaleni vsech veci z auta a nasoukani jich do domu jsme si oddechli. Cestu jsme i s Vicky zvladli, jsme tu ... na miste nam jiz znamem z predchoziho pobytu na konci roku 2006. Od zari do prosince tu Martin pracoval a ja chodila do skoly zlepsovat svou anglictinu. Rika se, ze dvakrat do stejne reky nevkrocis, ale ..... pro nas stejna reka v jinem case, s presnou predstavou co od pobytu zde ocekavame... Fota jsou zde.

Dum ve kterem bydlime je radovka a nachazi se na cca 10 km od centra Dublinu. Pro Vasi predstavu: Dublin je jedna velka "placka". Zije tu okolo 1 000 000 obyvatel a nejsou tu zadne panelaky. V centru jsou cinzaky majici nejvice 4 poschodi. Jinak se tu zije v rodinnych domcich a to bud samostatne stojicich se zahradkou nebo v radovkach.
Soucasti naseho pokoje je mala koupelnicka s WC, umyvadlem a pidi sprchovym koutem. Mame tu maly psaci stul, jednu nizkou skrinku s suplikama, dve vestavene skrine a samozrejme postel. Ta ma vsestrane vyuziti - obcas zde snidame, casto jsme tu s nasimi notebooky a konverzujeme s prateli a rodinou, .... Vedle postele ma svuj pelisek i Vikousek.
Fotky z naseho bydleni jsou ZDE.

Prvni vikend po prijezdu jsme si vyjeli s Martinovymi prateli z Australie na vylet.
Pocasi v Irsku je kapitola sama pro sebe. S jistotou lze rici, ze pokud sviti slunicko, tak je velmi pravdepodobne ze za pul hodiny jiz svitit nebude. To jiz budou padat z nebe takove divne mokre zalezitosti - v cechach se jim rika destove kapky (my obcas mame pocit, ze zde prsi i ze spoda :-))) V sobotu rano to venku vypadalo s pocasim vselijak, ale vyrazime autem do blizkych kopcu, kde je nadherny vyhled na Dublin. Uz cestou se zacina sypat snih, tedy spise takove polystirenove kulicky. Silnice je zasnezena behem chvilky, motorkaci maji trosku zhorsene jizdni podminky :-)) Na miste, kde je nadherny vihled na cely Dublin je parkoviste. Uz Popojizdime autem a prochazkovym tempem jdeme na dalsi kesky. Dve jsme uspesne nasli, bohuzel jedna nam odolala. Odpoledne se vydarilo, doma jsem ho zavrsili testovinovym salatem a ceskym pivem.

Žádné komentáře: