Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

úterý 30. září 2008

IRSKO - Okoli noveho bydleni

Za Souckovi napsal Janik, fotil Martik.

V teto casti deniku bych Vam rada popsala a na fotkach ukazala okoli naseho neoveho bydleni. Ten kdo cte nas blog pravidelne vi, ze jsme se prestehovali do "nobl" ctvrti Dublinu, do Clontarfu. Skoro vsechny domy jsou vlastneny lidmi kteri je obyvaji. Bydlime na 189 Vernon Avenue, Clontarf, Dublin 3 (kdyby jste nam nahodou chteli neco poslat:-)) Je to blizko more, cca 1,2 km po silnici. Podel more se tahne cyklisticka stezka, je tam pas zelene travicky. O slunecnem vikendu se na pobrezi chodi dublinane prochazet.
Cca 130 metru od naseho dume zacina velky park, asi druhy nejvetsi park v Dublinu. Je zde spousta hrist na fotbal, rugby, socker, tenisove kurty, golfove hriste a asfaltova draha pro modely auticek. K takovemu parku patri i nadherna Ruzova zahrada s lavickami. V tomto parku najdou vyziti i rodice s detmi:-)) Sem chodime vencit Vikouska.
Pokud dojdeme na konec parku, tak je to uz jen kousek na ostrov s prekrasnou pisecnou plazi. Protoze tu casto, respektive porad fouka vitr, tak to za slunecnych dnu pritahuje surfare, kteri se za pomoci "kridla" prohaneji na vlnach.
Co se tyka potreb denniho zivota, nakupovani potravin - tak to mame blizko (cca 7 minut pesky) do SuperValu. To je "bezny" market, kde se da sehnat vse co potrebuje a maji otevreno do pulnnoci v pracovnich dnech, o vikendu do 22 hodin. Cennova hladina je na vyssi urovni. CCa 50 minut pesky je od nas vsdaleno Tesci, ktere je otevrene 24 hodin denne. Tam jezdime vetsinou na vetsi nakupy. Lidl a Aldi je cca 6 km daleko, tak tam jezdime autem. Zde kupujeme predevsim jogurty, ktere jsou hodne podobne nebo shodne s nasimi ceskymi (jinde stoji za prd nebo to jsou ruzne peny, divoke kombinace chuti, ...) zkratka dne nachazime chute a veci podobne ceskym.
Tak to je z naseho okoli to zajimave, ostatni veci jsou ... noooo normalni, bezne.

Žádné komentáře: