Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pondělí 29. září 2008

IRSKO - vylet do hor

Sepsal Janik, fotil Martik.

27-28.09.2008
Na tento vikend byla velmi prizniva predpoved, tak jsme se dohodli s nasimi kamarady Zrzavymi a Luckou a Jirkou. Vikouska jsme museli nechat doma s Luckou a Sergiem, protoze nam ji nechteli ubytovat v B+B.
Vyrazime 2 auty smerem na sever k hranicim se Severnim Irskem. Oblast se jmenuje Mourne Mountains a je znama jako paseracka. Pres tyto hory se pasoval alkohol a cigarety do vnitrozemi.
Sobotni trek se jmenuje: 7 vrcholu, my jsme si dali "jen" 4. Vychazeli jsme z nadmorske vysky 120 m a nejvyssi vrchol meri pres 900 m. Cestou k vrcholu byla vyjimecna, nebot jsme sli doslova "po zdi". V blizkosti je veliky rezervoar na vodu, ktery je obehnan cca 180 cm vysokou a 1 metr sirokou zdi z kamenu v delce 35 km. Zed byla postavena jako ochran proti zveri. Slo se po ni celkem dobre, jen jsme si museli davat pozor a nezakoukavat se do okoli (nektere kameny se hybaly). Nalezenim 5 pokladu jsme potesili nase geo-dusicky:-)) Usli jsme 21 km a jeste nas neco pres 2 km cekali - na veceri.
Ubytovani jsme meli v Dundalku, coz bylo asi 50 minut od hor. S prazdnymi brisky jsme usedli v pekne restauraci a tesili se na bastu. Kluci meli steaky, ja a Petra lososa a Lucka si vybrala kureci masicko s testovinami. Do B+B jsme odchazeli spokojeni.
Rano jsme se potkali na snidani. Vetsina krome me si dali really irish breakfast. Ja mela palacinky s javorovym sirupem a ovesnou kasi. Po snidani jsme se presunuli do vesnicky Carlingford. Odtud jsme vyrazili na trek pres mistni pastviny, ktere okupovali ovecky a nasel se mezi nami i horlivy fotograf:-)), ktery se za nimi vyravoval mimo cestu. Tentokrate byla cesta kratsi, jen 15 km a prevyseni asi 700 m. Cestou jsme sbirali ostruziny, nekteri jen do pusy, Zrzkove i do lahve od coly na domu .... Nasli jsme 7 pokladu, coz nas posunulo nejaky ten bodik vpred v geo zebricku.
Pocasi se povedlo, na vrcholkach foukal misty silny vitr, neprselo.
Vsem vyletnikum dekujeme za spolecnost a Georgovi za perfektni pripravu.

Žádné komentáře: