Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pátek 7. srpna 2009

01. Australie 2009 - Prilet do Perthu

Predchozi # Seznam # Dalsi

Po dukladne domaci priprave, planovani tras a mist, ktere chceme videt nasedame ve stredu odpoledne do auta a jedeme smer Frankfurt, na letiste odtud letime pres Singapore do vychozi destinace v Australii - hlavniho mesta zapadni Australie - Perth. Veci do batohu jsme zabalili velmi usporne, nejmensi cast je obleceni na bezne noseni, mame nutne cestovatelske vybaveni (lekarnicka, nuz, pribory, pruvodce,...) GPS a dalsi zarizeni s ruznymi kabely, notebook, ... svatebni obleceni s botami, to vse jsme naskladali do dvou batohu po 16 kg. Vzhledem k max. limitu 23kg na zavazadlo mame dostatek mista na dovoz artefaktu z AU.

Do Frankfurtu to mame necelych 400 km a cesta trvala i s prestavkou 4,5 hodiny. To bychom nebyli my, abychom u letiste nesli hledat poklad:-)) Rozloucili jsme se s muzskou casti nasich rodicu (nasich spolehlivych taxikaru) a sli na odbaveni. Mista u okenek bohuzel uz nebyla a tak se planovany zaznam trasy za pomoci GPS nekonal. Uvidime jak cestou zpet. Delka letu Frankfurt - Singapore cca 12hod a na prestup nam bohate stacila necela hodinka a uz jsme to valili do klokani zeme :)) Let Singapore - Pert cca 5h a v 0:30 mistniho casu (+6h oproti Praze) jsme jiz byli bezpecne na zemi.

Vzhledem k tomu, ze jsme si pronajali na 8 dni maly karavan pro 2 osoby (info ZDE) a vyzvednuti mame domluvene na 10.00 rano v den priletu, tak jsme se rozhodli, ze tech par hodin stravime na letisti a nebudeme si zbytecne hledat ubytovani. Letiste v Perth je male, ale osvedcilo se nam po vsech strankach. Teplo, obcerstveni 24h/d, pripojeni na net zdarma a cista sprcha - vic jsme si nemohli snad prat. Celkem pohoda az na par starosti s nasi technikou, ktera nas nechala lehce na holickach. Cast duleziteho software pro GPS nam prestal fungovat a tak jsem potrapil nekolik kamaradu a hlavne moje rodice, kteri dostavali online instrukce a zasilali nam chybejici data do AU. Vsem za to patri max. DIKY.

Tak timto nas prvni dil zakoncime, je 6.00 am, dame sprchu, snidani a muzeme vyrazit pro auto a vydat se na cesty. Takze se teste na skutecne zazitky a doufejme i zajimavou fotodokumentaci.

Zajimave informace:
- letenka Frankfurt-Perth + Sydney-Frankfurt za 1350Eur/osoba
- kafe latte na letisti v Perth 4.40 AUD (57 Kc)
- 1 AUD = cca 13Kc
- michana vajicka, slanina + tost za 7.50 AUD
- hamburger, kola, hranolky za 7-9 AUD
- pronajem karavanu Breezer 62 AUD/den + pojisteni cca 15-20 AUD/den
- 3G USB modem Vodafone + 2GB dat, predplacena sluzba 129 AUD
- SIM card Vodafone 9.90AUD s 10 AUD kreditem
- vsichni urednici, policie a obecne lide jsou ve srovnani s CR velmi prijemni

Psano v Perth, 7.8.09, 05.00am, +10°C

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Vám vřeju krásné cestování a nám abyste měli dostatek času a chuti na psaní blogu :-) Brendy

Anonymní řekl(a)...

Tak ať se Vám u klokanů daří a těšíme se na obrázky :-)
Frankovi:-)

Anonymní řekl(a)...

Přejeme krásnou dovolenou zakončenou dnem D , který bude jistě jedinečný a nádherný:))))))) hodně štěstí přejí matavi a boja