Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pondělí 13. prosince 2010

01. Sri Lanka - Prilet

11. - 12. 12. 2010
Jeste pred odletem jsme se potkali ve Starbucksu s rodici Martina. U dobre kavy jsme si popovidali a hura na letiste. Tam jsme skoro hodinu cekali na obaveni (nejak hodne lidi). Z Prahy jsme odletali vcas Airbusem A330. Mista jsme meli u okna. Vitanym zpestrenim letu byly kamery, jedna vpredu, ktera nam ukazovala, co vidi piloti a pak jedna zespodu letadla. Opravdu zajimava podivana. V Dubaji jsme pristali po 5 hodinach a 16 minutach letu, leteli jsme v hladine okolo 11 880 metru a prumerna rychlos byla 900 km/h. Nesmim opomenou dobre jidlo, kureci s kari, chessecake, ovocny salat, jo jo "emiraty" se fakt ukazali :-)
V Dubai jsme cekali asi 2 hodiny na dalsi spoj. Moc lidi "bile" pleti s nami jiz neletelo. Opet jsme sedeli u okna, nasi trojsedacku s nami sdilel postarsi pan z Britanie. Byly trochu turbolence, ale piloti to zvladali s prehledem. Let trval asi 6 hodin, ale uz na letisti v Dubai jsme nabrali hodinu zpozdeni.
V Colombu nas cekal teplotni sok. Cca 32 stupnu C a vysoka vlhkost. Behem chvilky jsme meli propocena tricka. Na letisti jsem ztratila funkcni tricko s dlouhym rukavem (zrejme ho jiz nebudu potrebovat, pokud ano, tak koupim nove :-)
U vychodu na nas cekal Kalum s ceduli Mr. Soucek, ktery nas odvezl do Unawatuny. Cca 140 km jsme jeli pres 4 hodiny. No des a hruza, pravidla silnicniho provozu se tu tom nedodrzuji, neustale troubeni klaksonu nas burcovalo k pozornosti :-) Cestou jsme dali nas prvni poklad.
V Unawatune nas privital Jarda s Jitkou a malym Vasikem. Pokecali jsme, vykoupali v bazene a sli jsme na veceri do podniku s nazvem "Lacky Tuna". Dali jsme si zraloka sesalatem a tunaka s hranolkama a oblohou. Tyhle dobroty jsme zapijeli zazvodovou limonadou. Nasi prvni veceri na Sri Lance jsme zavrsili zmrzlinou. Pak jsme uz jen lezeli na plazi, poslouchali splouchani more a pomalu jsme usinali.

Žádné komentáře: