Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

úterý 8. ledna 2008

15. Thajsko 07/08 - Pattaya

7-8.1.2008 Pattaya a okoli

Fotogalerie ZDE. Do presdeslych byly doplnene nejake nove fotografie.

Prijezd 7.1.08 kolem poledne vlakem, kdy fotky byly jiz v predesle galerii. Cesta byla celkem v pohode, vyjeli jsme z Bangkoku s hodinovym opozdenim, jeli jsme realnou treti tridou a tak jsme v celem 15 vagonovem vlaku byli asi jedini turiste :)) Taky na nas o to vic mistni koukali, zvlaste pak, kdyz jsem treba fotil obcerstvovaci cetu, ktera donesla same lahudky az pod nos. Koupili jsme si buraky, ze si chrupnem a ono ejhle, prvni dojem byl, ze jsou buraky plesnive - vnitrek pytliku byl vlhky - na fotce vidite co jsme skutecne koupili - buraky, ale ve stadiu v jakem je nezname - "syrove". Barva fialova, chut neco mezi bramborou a hrachem :) Janikovi to chutnalo, me moc ne, ale zajimave. Ostatne jsme tu natrefili a zkusili velke mnozstvi ovoce, ktere jsme dosud nikdy nevideli. Zajimave je, ze jedi hodne mango, ale take ve stadiu nezralosti - je zelene jak brcal a chutna lehce trpce. Vetsina ovoce prodavana na ulici z pojizdnych mini mrazicich boxu je servirovana s pytlikem smesi cukru a chilli. To nas take nijak zvlast neoslovilo. Jizda vlakem byla jinak bez problemu, par zajimavych scenerii, ktere jsme videli jsou ve fotogalerii. Nejsilnejsi dojem byl z obrovskeho mnozstvi sluji, pribytku a chatrci, ve kterych tu podel trati zije mraky lidi. Vsudy pritomny bordel nas jen obcas zaskoci - uz jsme si zvykli. Ostatne holandan Peter, co s nama byl na treku v Chang Mai rikal, ze Thajsko je ve srovnani s Kambodzou neskutecne ciste. Tam udajne vsichni a vsechno hazeji pod sebe na ulici, kdezto v Thajsku jen vetsina, skoro vsechno hazi nekam dozadu "za barak" :)). Pokud clovek vyjede do jejich vesnic, tak je to opravdu narez.

Po prijezdu jsme se ubytovali v centru mesta Pattaya za 125 Kc/noc (pokoj s ventilatorem). nejlevnejsi co asi ve meste je. Pattaya je oficialnim mestem sexualniho prumyslu Thajska. Jak uvadi pruvodce, takova je i skutecnost - mozna jeste "horsi". Nejcastejsi kombinace lidi, na ktere tu natrefite je mistni zena/divka a muz - evropan. Kdo jede za timto duvodem do Thajska jede zcela jiste prave sem. Udajne se zde timto prastarym remeslem zivi az 26.000 thajek a thajcu (coz jde mnohdy spatne na pohled rozpoznat). Nas cil je zde jiny, chceme se sem jednak podivat a hlavne si tu v okoli vydatne zakesovat. Mame zde dostupnych cca 30 kesek v motodojezdu.

Prvni den si pujcujeme motorku, dame vyprat veci (1kg/20Kc) a vyrazime obhlednout mesto. Vecer se klasicky nasytime na mistnim nocnim trhu a cely druhy den jsme v terenu (na lovu). Celkove skore: 17 found, 1 FTF, 4 DNF. Najeto asi 150 km. Celkove vezeme do CR asi 17 TB a 7 GC (zatim), takze at se kaceri.HB tesi :)) V Pattaye zustaneme jeste zitra (9.1.08), zajdem k mori, obhlidneme mestske atrakce, dame obed v KFC a 10.1. v 8.00 se presouvame asi o 300 km dal na jihovychod na ostrov Kho Chang, kde si chceme trochu odpocinout a zalenosit. V planu mame i nejake to dobrodruzstvi (potapeni, snorchlovani a tak), takze nuda asi nehrozi :))

Zajimave informace:
- komentare k blogu je mozne pridavat i bez registrace u google (teto fce jsme se nevsimli)
- Thajci neznaji pribor v kombinaci vydlickla-nuz. misto noze maji v prave ruce lzici. tomuto je take uzpusobena strava (tekuta s kousky cehokoli). Hulky pouzivaji spise vyjimecne.
- cim vice se jde z mesta na vesnici, tim vice clovek potkava "divokych" psu - neskutecne mnozstvi, vsude (jen motorek je tu vice)

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahooooj,

koukám že se činíte jak cestovatelsky tak kešovatelsky :-) Chvílema Vám dost závidim (jízda na slonu) a dost často jsem rád, že sedim doma v naší klidné vesničce (loupeže, nemoce) :-) Každopádně se nenudíte a o to přece jde :-)Takže užívejte co to jde a pište a foťte... Už jen vše dobré přeje Frank

Anonymní řekl(a)...

Moc Vás zdravím,
Vaše prožitky jsou moc zajímavé a každý večer se již těším na nové pokračování! Obdivuji Vaše nasazení! Vše dobré Vám přeje Michal ze Zruče! a vytrvejte!

Anonymní řekl(a)...

Ahojky,nemělijsme funkční PC pár dní a tak jsme se dnes vrhli nedočkavě k deníku. Máte pěkné zážitky, ale už je to dlouhé, moc se na vás těšíme. Dejte tedy pár kešek, něco pokoukejte, něco ochutnejte a už se brzy vraťte / živí a zdraví /. Nemáme už černouška vašeho a to je nám taky smutno. Tak užívejte , odpočívejte a relaxujte lovením kešíků.To asi brodáci čumí na důchodce, co???
Ahojky mata, už bez vi:))))))))))

Anonymní řekl(a)...

Tak vás taky zdravim do těch dálnejch krajin. Jsou tu hotový romány, zatim jsem to jen tak prolít, celý si to přečtu až bude klidnějc. Mějte se, zdraví goretexovej alkoholik :-)