Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

úterý 15. ledna 2008

17. Thajsko 07/08 - Koh Chang

10.1. - 11.1.08 - Koh Chang - Bai Lan Beach

Fotogalerie je ZDE.

Rano 10.1. odjezd v Thajskem stylu. Meli jsme objednany transport za 300Kc/os z Pattaya az na ostrov Koh Chang od cestovni kancelare Malee Travel na 7.30 s tim, ze nas vyzvednou u hotelu. Pri objednavani s nimi byla domluva jako s tatary (nevedeli kde nas hotel je, ale nakonec rekli "no problem, ridic vi"). Nas pocit opovidal ranni realite :) jeste v 8:30 nikde nikdo a tel. v cestovce samo take nikdo nezvedal. Byli jsme krapet nervozni, stravit zbytecne dalsi den v Pattaye se nam fakt nechtelo. V 8:50 se privalil narvany minibus, kam nas nastouchli a vyrazili jsme. Sice jsme jeste asi hodinu bloudili kdesi v Pattaye, ale na Koh Chang jsme se nakonec dostali. Vyrazili jsme na slepo a nasli jsme si krasne ubytko na klidne plazi Bai Lan Beach. Chatka z bambusu s originalnim muslovym zachodem za 250 Kc/noc. Kuchyne skvela, jidlo se podavalo primo u more a protoze v cene bylo i pujceni kajaku, tak jsme druhy den vyrazili na keserskou akci roku :) Odlovili jsme dve kese obtiznost/teren 5/4, ktere byly na malych ostruvcich, ke kterym jsme se museli dopravit lodmo. Na kajaku to byl vylet na cely den, celkem jsme stravili na vode asi 15 km. Super akce a po ceste jsme dokonce narazili na mlade delfina, ktere se asi 5-10m od nasi barky nadechovalo. Jinak jsme si tady v celku v poklidu lebedili. M mel jiz par dni stravni problemy a tak jsme se bez nejake velke divociny vydali na druhy konec ostrova na plaz Long Beach, kterou nam doporucili kamaradi P+Z jako posledni raj na Zemi.

12.1. - 14.1.08 - Koh Chang - Long Beach

Fotogalerie je ZDE.

Ubytovali jsme se v jedinem miste na teto casti ostrova - resort jmenem Tree House, coz byla skutecne minivesnicka zasazena v zalesne strani z palem primo na plazi. Jde o skutecne posledni zapadle misto na ostrove, doprava sem zadna nejezdi, je potreba se domluvit na odvoz v Tree House na Lonely Beach a oni Vas, pokud je volno v nejake z asi 20 chatek svezou s sebou. Vyrazi kazde rano v 10.00 zadaco tam a zpet si Vas zkasiruji :)). Cesta trva asi 1,5h a je to i presto, ze jde jen asi o 40km. Poslednich par km je prakticky po prasne ceste a prevyseni je tady neuveritelne. Obecne muzeme rici, ze nas Thajsko prekvapilo, jak moc kopcovita krajina je to. Koh Chang, ktery je asi 30 km dlouhy a 20 km siroky, ma nejvyssi bod v 744m.
Ubytko super za skvelych 125Kc/noc za stylovou bambusovou chysku, kde byla jedna zarivka, ktera bezela od 18.00 do 01.00 (kdyz byl nastartovany generator). Matrace na zemi, mravenci kolem, ale moskytiera Vas v noci bezpecne ochrani. Koupelny a zachody spolecne, jako obvykle uz potkavame zachod, ktery nevlastni splachovaci automat, ale kad vody s miskou, kterou musite po sobe parkrat do diry prevratit. :) Uz jsme si na to zvykli, je to bezny standard i v levnejsich hotelech, kde spavame. Na Long Beach jsme si zarelaxovali, uzili si den lenoseni a 14.1. jsme vyrazili na organizovany vylet na koralove utesy si zachnorchlovat. Potapeni nebylo, na Lonely Beach me (M) nebylo dobre a z Long Beach uz se to nepodarilo zajistit. Nevadilo i snorchlovani bylo super. Krasne more, koraly, rybicky ... Ale ve srovnani v Kho Phi Phi to bylo asi horsi. Takze kdo ma v planu se v Thai potapet, urcite at voli oblast Phuket a okoli. Na 15.1. rano jsme si objednali odvoz busem primo do Bangkoku (cena 275 Kc/os z Long Beach do centra BKK, doba jizdy celkem 10h). V BKK se mame dle dohody potkat s Vlastou a Katkou (nasimi prateli z letistnich hal, zejmena te ukrajinske :)).

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ahojky cestovatelé, děkujeme moc za zajímavé zážitky, které jste poutavě přenášeli tímto vaším deníkem,nelze opomenout nádherné fotky, to člověk nemusí ani nikam jezdit a vidí kus světa :)) Užili jste si jak příjemných a nádhených chvilek, tak i pár těch stresujících, zalovili jste si řádně kešíky. To je dobře, to budou broďáci koukat, co důchodci dokázali, co?? To mají co dohánět :))) A teď už se jen těšíme na váš návrat, přejeme příjemnou a bezpčnou zpáteční cestu , bez dlouhého čekání na Ukrajině.A bez turbulencí:)))
Ahojky MK pa