Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

středa 8. dubna 2009

Kachni hody


Za Souckovi sepsal Janik, na nase kulinarske vytvory se muzete podivat ZDE.

07.04.2009
V pondeli vecer prinesl Petr dve kacenky, no spise kaceny (kazda mela jiste 3 kg). Jeho Katka je dostala v praci a byly urcene pro vybrane francouzske restaurace v Irsku - a kdyz pro restaurace, tak proc ne pro "ceskou kuchyni". Tak jsme se dohodli na "uternich predvelikonocnich kacenkovych hodech."
Pripravne prace jsme si trosku rozdelili, Lucka pripravovala kachnicky a ja zeli a houskove knedliky. Jedna se delala na strocesky zpusob a druha na pomerancich. Pekly se asi 2 hodinky a byly, nooo vynikajici - jako od maminek, ne-li lepsi:-))
Dorazil Petr s Katkou a Stefano (Ital - kamarad Lucky a Sergia). Ke stolu jsme zasedli v 7 lidech (4 cesi, 1 slovacka, 1 spanelik a 1 ital) a pustili se do kacenek. Pak prisel na radu dezert podle receptu Sergiovi maminky. No mnamka:-)) Me osobne dezet chutnal vic nez kachni maso, ale to bude tim, ze maso celkove nemusim.
Hodovani jsme rozpustili pred 23 hodinkou, skoro nic nezbylo a vsem chutnalo. Nekteri se nechali slyset, ze "az doma si uvedomili jak moc dobre jidlo to bylo:-))"

Žádné komentáře: