Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pondělí 13. dubna 2009

IRL - Kaceri z Havl Brodu


Za Souckovi sepsal Janik a mimo staleho a vsude-pritomneho fotografa Martina prispivam tentokrate i ja, podivat se muzete ZDE.

11.04.2009
Kratce po pulnoci na dublinske letiste pristalo letadlo s 10-ti clennou skupinkou nasich pratel z Havlickova Brodu. Po privitani na irsky zpusob (polibek na obe tvare) jsme polovinu nasackovali do nasich fiesticek a odvezli k nam domu do Vernon Avenue . S druhou pulkou jsme jeste zajeli navstivit mistni "TB hotel". Doma jsme si chvilku povidali, ochutnali vzorky mistnich pivek, dali par kolecek slivovice a dohodli plan na rano. Kaceri do svych spacaku ulehli okolo 3 hodiny rano.
Rano Martin s Charliem a Pawlickem vyrazil na letiste do pujcovny pro auta. Vratili se po vice nez dvou hodinach s novou Skoda Octavia a VW Passat namisto objednanych dvou Opel Zafira, takze si museli prebalit zavazadla, aby se vubec vesli do aut. Asi si umite predstavit, jak nas Jon nastval (ten nam auta zajistoval). Martin si myslel, ze auta je jedina vec, ktera je jista a klapne a ejhle ..... no zkratka Irsko. Po doslovnem nacpani veci do aut jsme vyrazili pres Dublin na jih. Kaceri mysleli na vsechno a privezli si vysilacky - do kazdeho auta jednu - tak meli prujezd Dublinem i s vykladem:-))
Projeli jsme Wicklow mountains, prosli jsme se, nasli par pokladu, navstivili par kosteliku podel trasy. Pocasi nam pralo, svitilo slunicko a tak jsme se jeste vypravili na Brittas bay. Je to plaz, kde je mozne se koupat - jsou tu teple proudy. Na plazi bylo spousta lidi, ale jediny kdo se koupal byla nase Viki:-)) Vrhala se do vln za klackem a byla radost se na ni divat:-0)
Na Brittas bay jsme se s kacery rozloucili, my pokracovali domu a kaceri do Waterfordu, kde meli prespavat. Vecer jsme si jeste telefonovali, zda dojeli vporadku - preci jen rizeni na leve strane neni jen tak. Tak kaceri good luck in green ireland and c u next saturday.

Žádné komentáře: