Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

čtvrtek 16. dubna 2009

IRL - Vystava


16.04.2009
Asi pred 14-ti dny Martin obrdzel pozvanku na vystavu "SUMNA A BEZBRANNA"/"THE GRECEFUL AND DEFENCELESS".
Mozna tento nazev mnozi z vas znaji z ceske televize. Vystava vznikla na zaklade uspesneho televizniho cyklu, jehoz autory jsou architekt David Vavra a reziser Radovan Lipus. Vystaveny byly velkoformatove panoramaticke cernobile fotografie. Autorem fotografii je Michael Micek. Stejne jako televizni cyklus, vystava poukazuje na ohrozene pamatky a objekty architektury 19. a 20. stoleti v Ceskych zemich, na Morave a Slezku.
Martin bohuzel nemohl jit, tak jsem vyrazila s kamaradkou Milou. Vystava se konala v centru Dublinu. Nejdrive jsme si prohledly fotofrafie, poslechly projev autoru a pak se promital jeden dil "Lytomysl". Ja osobne jsem navstivlila Lytomysl jednou a to jen velmi kratce, ale Mila tam studovala, tak si pripomnela mistni telocvicnu (kde mucili a tuzili sva tela), internat, ....namesti. Opravdu zajimave. Nektere budovy z fotografii jsem znala - navstivili jsme je pri nasich vypravach za poklady:-)) Patronem vystavy byl Karel Schwarzenberg, ministr zahranicnich veci, ale ten se bohuzel neucastnil. Vystava byla zajimava, doufam ze i Mile se libilo.
Poradajici svym hostum pripravili velmi mile prekvapeni - na chlebickach byl vlassky salat. Ja ho bezne nejim, ale to jsme si pochutnaly, takova chut domoviny:-0))

Žádné komentáře: