Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

úterý 14. prosince 2010

03. Sri Lanka - zelvi a hadi farma

14.12.2010

Fotogalerie je k nahlednuti ZDE

Po snidani nas vyzvedl "nas"tuk-tukar (ten ze vcerejsiho dne) a odvezl nas na zelvi farmu. Vstup stal 300 rupii na osobu (100 rupii deleno 6 jsou ceske kacky). Prohledli jsme si misto, kde jsou zahrabana zelvi vajicka, pak asi 2 dny stare mrnave zelvicky. V dalsim bazenku byly asi 2 roky stare. dozvedeli jsme se zajimave veci - napr. ze na jeden nadech vydrzi zelva asi 30 minut pod vodou.
Od zelv jsme se presunuli k hadum. Jeli jsme pres uzasnou krajinu, dzungli, ryzova pole, ... videli jsme pava. Hadi farma ma 300 letou tradici a ma i sve dalsi rodinne pokracovatele, kteri se uci s hady zachazet. Pan nam ukazal casopis v cestine, kde se o farme psalo, fotky zajimavych navstevniku, od mimistra zemedelstvi az po dalsi vyznamne Sri Lanske uredniky.
Ukazka hadu byla opravdu imposantni a s vybornym vykladem. Videli jsme různe druhy krajt, kobry - s temi Martin pozoval a ja fotila jako o zivot s myslenkou at uz to mame za sebou. Hadi, kteri nebyli jedovati, ty jsme si mohli pohladit, dat kolem krku, ... no Martin byl v sedmem nebi a ja jsem se odvazila sahnout jen na dva, zadne davani kolem krku, jen jemne doteky hadiho tela. Pan nam rikal, na co si mame dat pozor, ze nekteri hadi utoci pokud na nej slapnete a jini jen ze predu. Kazdopadne jsem na hady nazor nezmenila, je to havet, ktere se budu i nadale vyhybat. Asi po hodinove ukazce jsme se rozloucili a vyrazili zpet. Tahle hadi zalezitost nas stala 650 rupii pro jednoho. Fakt pakatel.
Cestou do Galle jsme se zastavili na pozdnejsi obed, tuk-tukar nas vzal na jidlo k mistnim. Trosku na nas koukali, ale tak co, nandali jsme si na talire a pustili jsme se do toho. Kdyz jsem kousla do feferonky, tak me od vedlejsiho stolu pozorovali a usmivali se. Ja si toho radeji nevsimala a rychle jsem to zajidala porci ryze. Joo dost to palilo :-)
V Galle jsme zasli do obchodu s nazvem Wicky a nakoupili Martinovy nejake kravaty a kratasy, v lekarne pak olejicek s citronelou proti komarum a hura domu do bazenu, odkud jsme pozorovali zapad slunce.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Nazdar Součci :-)Koukám, že se nenudíte od prvních dnů :-) Dík za čtení i obrázky, některý mimochodem dost povedený, takže chválíme fotografa :-) Smějte se... Frankovi...

Vladimir řekl(a)...

Ahoj Součkovi, moc vás zdravíme s Maruškou a připomněli jsem si naši návštěvu Srí Lanky a speciálně Gale fotkou obchodu Bata. Mějte se moc fajn a už se těším jak budu nyní sledovat vaši cestu. Vladimir

Anonymní řekl(a)...

Zdravíme moc naše cestovatele,užívejte a kochejte se krásou kolem vás,foťte,pište:)
Je to paráda být s vámi ve spojení.
Vzpomínají Bojavi a Matalu,páček

Anonymní řekl(a)...

Ahoj bráško a Janís,moc krásný fotky,cestování a hlavně to počasíí .-)
Tady je zima jako v ..... :-).Hlavně pozor na hady - joo mimochodem moc pěkný fotky jak se s nima ňuhňáte.-),já bych to asi nedal.
Přejem krásný cestování a jen super zážitky. Fotit,Fotit a Psát :-)
Páček MiRaLuMi

Hanka řekl(a)...

Hrůza, neskutečná havěť hadí..:-(((. Opičky a ostatní zvířátka jsou super. I ta opička, co ukradla oběď, to chtělo pořádnou odvahu:-))). Čajové plantáže jsou moc krásné a pěkně nafocené. Mějte se hezky. Hanka,David a Lukášek.