Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

čtvrtek 3. ledna 2008

13. Thajsko 07/08 - Chang Mai

3.1.2008 - Chang Mai, prijezd, ubytovani, vyber horskeho treku

Fotogalerie je ZDE.

Vlakove nadrazi v Chang Mai nas prijemne prekvapilo. Po prijezdu jsme vyuzili cekajici vlcaky z ubytoven a hotelu a nechali se zadaco odvezt do levneho penzionu Eagle house, o kterem jsme vedeli jiz z pruvodce. Plan na pobyt zde na severu jsme meli jiz pri odjezdu z Ayutthayi, tzn. 3.1.08 se ubytovat, najit nejlepsi spolecnost, se kterou se vydame na 3 denni trek za obyvateli horskych vesnicek. Vybirame si jednu v centru mesta, vlastni ji sice ladyboy Julia/Julian - ted asi uz naporad Julia :)), ale mame na ni doporuceni mmj. i z knihy hostu (od ceskych cestovatelu). Uz nas to tu neprekvapuje - sem tam se tu objevi najaky ten chlapik, co je dnes zenou. Bereme to jak je to, i kdyz si o tom
interne vzdycky pekne pokecame. Platime dopredu 750 Kc/os. za tri dny/dve noci, start zitra 4.1. a v planu je jizda na slonech dzungli, nekolik prechodu hor a casti dzungle, navsteva dvou domorodych vesnic (jedne, kde ziji zeny "dlouhe krky"), v jedne z nich prenocujeme, navsteva a koupani se u vodopadu a zakoncene by to melo byt raftingem na bambusovych vorech. Spojene je to s nezbytnym nakupem mistnich suvenyru a veci vyrobenych primo obyvateli domorodych vesnic. Tito lide (rika se jim narody 4. sveta), ziji udajne prapuvodnim zpusobem zivota a civilizace se jich dotyka jen diky turistickemu ruchu. Uvidime - a vy spolu s nami (jiz za par dni). Vratime se dle planu v nedeli 6.1.08 vecer a v pondeli chceme jeste vyrazit na jednodenni zajezd do oblasti "zlateho trojuhelniku" - mista, kde se setkavaji hranice tri statu - Thajsko, Laos, Barma. Toto misto bylo vzdy vyhlasene jako krizovatka transportu opia. Z toho je zde dnes jen muzeum, ale i tak je to misto, ktere si nechceme nechat ujit. (vzkaz kacerum.HB - keska je i tady :))
Chteli bychom koupit rovnou i jizdenku na vlak zpet do Bangkoku prave na 7.1.08 a pres noc se opet posunout zpet na jih o cca 900km. Pak bude nasledovat presun do jizni provincie Pattaya, kde si mame v planu intezivne zalovit - asi 60 kesi v dojezdu skutru. Tot prozatim od nas vse, tem co nam pisi prispevky dekujeme a tesime se na dalsi dojmy od Vas vsech. Ahoj za par dni s radnou davkou informaci a fotodokumentace. Lakon kha/khap (neboli bye bye)

Zajimave informace:
- psi jsou zde na ulici vsude, behaji divoce a vetsina jich asi nebude uplne ready, ale jsou pekni
- thajci ziji pro nas divnym zpusobem zivota - hygiena silena, domy (chatrce) hrozne, ale ve vetsine z nich najdete skoro LCD televizi a poradne Hi-Fi, taktez na poradne mobily si vetsina potrpi.
- cena pripojeni v inet kavarne - mezi 0,25-1 Kc/min. (sever nejlevnejsi)
- teplotni rozdily:
den/noc
-- jih: 32/20
-- sever: 30/0 (hrozi nam i -4C) - tak si radsi koupime na trek svetr

3 komentáře:

Hanka řekl(a)...

Ahojky,
to jsme rádi, že Vám zbytek cesty probíhá bez problémů. Ségře to seklo v novém budhistickém ohozu. NO, teď jen doufám, ze v příštím díle ji neuvidime s dlouhým kruhem na krku:-))). Tak se mějte hezky a zdravime Hanka, David a zbytek ve Vlašimi.

Hanka řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
matavi řekl(a)...

Ahojky, tak vzpomínáme jak se máte na cestách za slony a dlouhými krky:))),těšíme se na další nové zprávy a fotky.Právě jsme vašeho černouška předali na další hlídání a řeknu vám, je nám smutno. Zase si to rádi zopakujeme:)))
Mějte se krásně, užívejte a opatrujte se.
Zdravíme z Horšova a z Vlašimi a hlavně pacičku od Vikouška.