Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pátek 17. dubna 2009

IRL - Kaceri v Dublinu


18.-21.04.2009
Fotecky z vecerniho Dublinu jsou ZDE.
Okolo pul devate vecer dorazili kaceri po tydenim cestovani po krasach Irska k nam domu. Cely dum provoneli cestovatelskym oderem :-)) Pri priprave vecere jsme si popovidali - co videli, co zazili, ... kde se libilo. Pocasi meli uplne paradni, krom jednoho dne kdy prselo, svitilo slunicko. To zrovna u nas v Dublinu bylo "hur jak pod psa" - prselo, zima ...
Po 22 hodine vyrazime se podivat na nocni Dublin a samo, jsou tam dva poklady. Jedeme pres centrum, tak se kochame, nektera mista si projizdime i dvakrat:-)) Konecne dorazime na misto urcene, kde parkujeme sve vozy. Vybaveni celovkami (i Vikous ma sve svetlo pridelane na obojku) jsme vyrazili do terenu. Brana zavrena, tak lezeme dirou v plote a asi jsme vlezli nekomu na pozemek. Nevadi, jdeme za sipkou. Z jednoho paloucku uz je krasne videt Dublin, fotime, ale bez poradneho stativu to neni zadna slava (tedy alespon moje fotky). Jeste to mame k pokladu 370 metru, tak se prodirame lesem, prelezame plot, pak pres les a nakonec pres vykaceny les - ne moc uklizeny, kde prorostla uz nova trava a "jeden hnusny druh keru, co ma velky pichavy bodlaky" - hnus fialovej, ale dosli jsme na misto. Vikous statecne skakala pres pichlave vetve a hledala nejschudnejsi cesticku. Konecne jsme dorazili na misto. Bohuzel jsme poklad nedohledali - teren a tma byli pricinou neuspechu, ale za to o par metru dal byl opravdu nadherny vyhled na mesto. Byli jsme 383 m nad morem na miste zvane "Pekelna hospoda". Rika se, ze toto misto bylo a stale je pouzivano k "satanistickym praktikam a okultnim aktivitam". Z dalky byly slyset hlasy, vsude tma a v dali pulsoval Dublin nocnim zivotem. Zajimave a mysticke misto. Uz bylo po pulnoci, tak jsme se vratili domu. Nekteri se odebrali do svych spacaku a zbytek se zive bavil u slivovice, piva a jinych tekutych dobrutek.
V nedeli po snidani se kaceri sli podivat na ostrov North Bull, vzali to pres nabrezi a vraceli se pres nas park. My jsme zustali doma, Martik stale v posteli a ja po drobnych domacich prace a priprave obeda jsem sla s Vikulinkem ven. Svitilo slunicko, teploty se vysplhali na krasnych 15 stupnu, tak uz jsem chodila v tricku.
Po veceri jsme se vydali do viru Dublinu. Nejdrive jsme zasli do suvenyru a pak nas poklady protahli trosku centrem. Nase dalsi kroky vedly do Porterhouse - na pivko. Hrala ziva hudba - naprosto uchvatne. Vsichni pili pivo a ja koktejly. Bohuzel cas se nachylil a my museli jit na posledni bus. Ridic nas uz znal, prodal nam 11 listku za €1,60. Obsadili jsme si prvni rady v patre a Lemurek ridil autobus, kroutil volantem, radil a chvilkama i brzdil:-) Po vystoupeni z autobusu jsme ridici udelali mexickou vlnu a zatleskali. Pokynul nam a zmizel v zatacce; jiste byl rad, ze jsme vystoupili:-)) Doma jsem jeste hrali "nerviky" a spat jsme sli po druhe hodine.
Rano si kaceri zasli na irskou snidani, zabalili veci a po rozlouceni odfrceli jeste na par pokladu a pak na letiste. Charlie si u nas zapomnel "par nepotrebnych veci a cestovni pass", ale nastesti mel u sebe obcanku, tak vse dobre dopadlo.
Kaceri, snad se Vam tu libilo, geomapa se krapanek rozsirila ... brzy navidenou:-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Velké díky Důchodcům za zázemí a veškerou pomoc která nám moc pomohla!
Výlet se nám moc povedl a to i díky Vám! Ahoj.. Minja

Anonymní řekl(a)...

Moc díků i od Goblinů, bez Vás by to skutečně bylo o hodně složitější, bylo-li by vůbec :-) Zdr Fr