Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

pátek 24. prosince 2010

11. Sri Lanka - Special - Nase batuzky

Tento dil je venovan nasi vybave, se kterou cestujeme. Jiste se Vam stava, ze po navratu z dovolene ci vyletu zjistite, ze jste cast veci vubec nevyuzili a tak jste se s tim vlaceli zbytecne. Nebo naopak Vam neco chybelo. Treba prave v tomto clanku najdete par uzitecnych informaci pro Vase pristi vypravy.
Ja osobne se ridim heslem: "Co nemam, to nepotrebuji".
Po Thajsku jsme cestovali s jednim velkym 70 litrovym batohem a jednim s objemem 28 litru. V te dobe mel Martin "mensi" fotoaparat a nepotreboval na nej specialni batoh ci ledvinku. S velkym batohem je clovek neohrabany, spatne se vejde do busu do ulicky nebo maleho tuk-tuku. Pro tentokrate jsme zvolili dva batohy mensi velikosti. Jsme verni znacce Deuter (maximalni funkcnost, spolehlivost a kvalita). Ja nosim na zadech typ Futura s objemem 32 litru v damske verzi a Martin nosi ten samy s objemem 38 litru.
Kdyz jsme nase zavazadla dali v Praze na letisti k odbaveni, tak vazila 8kg a 12kg (to je nejmene, co jsme kdy nekam leteli na 3 tydny).
Janikuv batoh obsahuje:
* lekarnicku - roztok na desinfekci vody, vsemozne leky, obvazy, naplasti, repelenty, teplomer (celkem cca 1 kg)* osobni hygienicke potreby, opalovaci a poopalovaci krem, tekuty praci prasek Trimin, kontaktni cocky a potrebne roztoky
* sandale a plne outdoorove boty
* kalhoty (ty jsme hodne zvazovali, ale jsou dobre proti komarum a pak preci jen jsme odletali v dobe, kdy v Praze snezilo :-), 3/4 kalhoty a sukne
* 1 triko s dlouhym rukavem - to jsem ztratila hned pri priletu na letisti v Colombu, 1 tricko s kratkym rukavem a 3 natelniky
* 3x kalhotky, 1x podprsenka a 1x plavky, 2x ponozky, 1x kapesnik
* 1x satek, 1x head (viceucelova textilni tuba, ze ktere se da udelat celenka, nakrcnik, cepice, kukla ci piratsky satek) a sarong, ze ktereho si muzu uvazat sukni, prehodit pres ramena, pripadne na plazi pouzit jako deku (je z viskozovych vlaken a tak je lehoucky a velmi skladny)
* mikina a cyklisticka vetrovka
* maly cestovni rucnik
* zaviraci nuz, cestovni verze priboru, celovka, maly zapisnik, psaci potreby

Martin nosi na zadech:
* notebook a jeho prislusenstvi (kabely a dalsi veci, kterym nerozumim :-)
* prislusenstvi k fotoaparatu
* prislusenstvi k GPS (nahradni baterie, nabijecku)
* hyg. potreby
* velmi podobnou skladku obleceni jako ja co se poctu a druhu tyka (tedy jeho panskou verzi)
* jako spravny muz, nosi v kapse nuz :-) celovku, ksiltovku

Fotoaparat je ulozen ve specialni ledvince, kterou nosi Martin.
Oba mame knizku na cteni a slunecni bryle. Jeste mame s sebou moskitiery (ktere se daji dat pres postel) ale zatim jsme je nepotrebovali, obvykle je to zde soucasti postele :)
Takto, pomerne nalehko, cestujeme a myslim se, ze maximalne vyuzivame vsechny veci. Nic nam nechybi a nic neprebyva.

Zaverem tohodo specialniho dilu bych si dovolila poznamenat: "To zda jsme ci nejsme spokojeni se svou dovolenou nezalezi na vecech, ktere sebou mame na jejich kvalite ci kvantite (ty nam jen cestovani ulehcuji), ani na mistu pobytu, ale na lidech se kterymi dovolenou travime a ktere na sve ceste potkavame."

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Posíláme štědrovečerní pozdravy našim cestovatelům,užívejte a odpočívejte trochu:)), pomaličku se vám to krátí.
V tomto díle je poslední odstavec psaný krásně a pravdivě,jupí.
Úplně nejvíc záleží na tom, s kým dovolenou trávíme.
Moc zdraví Matalu a spol.