Sledujte "on-line" nas pohyb po Sri Lance

sobota 25. prosince 2010

14. Sri Lanka - Kandy - Stedry den

24.12.2010
Stedrovecerni vecere :)

Fotogalerie je k nahlednuti ZDE

Opet prsi, je to fakt desne. Chteli jsme dneska jet se podivat do sloniho sirotcince (je to asi 2 hodiny cesty busama), ale vzdavame to. Prsi, prsi a chvilkami silne leje. Kontrolujeme predpoved pocasi na pristi dny, je bohuzel spatna, dest, dest a stale jen dest. Resime co dal, zbyva nam jeste 8 dni do odletu a pocasi bez deste by bylo vhodne (jinak nema cenu jezdit na pobrezi a plaz, co tam?)
Nastalou situaci jsme vyresili nasledovne: 25 a 26.12 pojedeme na vylet do Sigiriye a Anuradhapury - epicentrum srilanske civilizace. Zde si prohledneme historicky vyznamne pamatky, jeskyni chramy a dagoby. Vratime se zpet do Kandy, zde prespime a pojedeme busem na letiste v Negombu. Odtud pak 28.12. ve 2:50 nam odleta letadlo do Dubaie (podarilo se nam za poplatek zmenit letenky). Bohuzel nam pocasi hodne zmenilo plany (nezdolali jsme Adam`s peak, nepojedme na zapadni pobrezi do Kalpitie na plaze, ...). Nevadi, co jsme chteli videt jsme videli (a jeste uvidime), poznali jsme mistni kulturu, nahledli pod poklicku jejich kulinarskeho umeni, ... a ochutnali povestny cejlonsky caj tzv. z prvni ruky :-).
Okolo poledne jedeme do mesta. Nejdrive jsme zasli do mistniho supermarketu a koupili si nejake drobnosti na "Stedry vecer" a pak na "slavnostnejsi" obed do restaurace. Poprve jime nekde, kde jsou i belosi:-) Pochutnali jsme si na sekane gratinovane zelenine, masicku kurecim, veprovem i hovezim a k tomu jsme meli nudle. Nechybel salek caje. Opet zacina prset (dlouho neprselo - asi 2 hodiny).

Doma si pak pripravujeme tyto zapisky a hlavne nasi "Stedrovecerni tabuli". Podava se:
* ovocny salat - banany, mango, ananas zalite kondenzovanym mlekem
* slane susenky namazane syrem s cesnekovou prichuti
* kesu orisky, buraky
* buraky v cokolade
* popijime dzus a zazvorove pivo

Pekne jsme si pochutnali a pri tom na Vas vzpominali, jak se pripravujete Vy - strojeni stromecku, baleni darku na posledni chvili, sledovani pohadek, obalovani kapra, priprava salatu, ... nasledne rozbalovani darecku. My uz to letos mame za sebou :-)

Vsem priznivcum naseho blogu prejeme at se Vam vydari Stedry vecer, at mate kolem sebe "ty spravne lidicky", se kterymi se citite dobre, at ve Vasich domacnostech vladne dobra nalada a vanocni pohoda.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Posíláme pozdravy z domova,vánoční svátky prožíváme v pohodě se všemi milými lidmi,jen vy dva nám tu chybíte:))
Opatrujte se a těšíme se na shledání.
Celá grupa z Horšova se na vás těšíííííí.
Páček

Anonymní řekl(a)...

Šťastné a veselé i od Franků :-)